Fotbalisté Zlína v přípravě remizovali se Slovanem Bratislava

Záložník Fastavu Zlín Robert Hrubý (bílý dres) v zápase proti Slovanu Bratislava. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Po jednoznačné výhře s třetiligovým Uničovem přišla cenná remíza na hřišti slovenského šampiona. Fotbalisté Zlína ve svém druhém přípravném utkání hráli se Slovanem Bratislava 1:1. Za hosty se ve 33. minutě trefil útočník Tomáš Poznar, domácí skóre srovnali po hodině hry, kdy se po rohu prosadil obránce De Marco. Ševci tak proti účastníkovi předkola Ligy mistrů, v němž jej čeká irský tým Shamrock Rovers, znovu obstáli.

Pro nás to byl hlavně kondiční zápas, velmi dobrá prověrka se silným soupeřem. Super zkouška pro naši defenzivu,“ zhodnotil duel zlínský trenér Jan Jelínek.„Věděli jsme, že nebudeme tolik na balonu. Kluci směrem dozadu odvedli super práci. Jenom škoda, že jsme směrem dopředu nebyli odvážnější a lepší v kombinaci,“ doplnil.

Úvod středečního večerního zápasu poznamenal vydatný déšť. Oba celky si v utkání příliš mnoho vyložených šancí ke skórování nevypracovaly. Slovan zahrozil střelou Hrnčára do tyče a hlavičkou Božikova. Na opačné straně se do šance tlačil Hrubý, kterého zřejmě nedovoleným penaltovým zákrokem zastavil jeden z domácích zadáků. Centr Matejova málem zapadl za záda brankáře Chovana. Úvodní půlhodinu uzavřely neúspěšné hlavičky Henty a Božikova.

Ševci šli do vedení ve 33. minutě. Poznar nejprve sklepl výkop Dostála k Fillovi, který jej vrátil zpět na kopačku zlínského útočníka. Ten si v dobré pozici obhodil obránce Božikova a zakončením kolem brankáře Chovana poslal Fastav do nečekaného vedení. Vzápětí mohl vyrovnat Hrnčár hlavou však mířil vedle pravé tyče.

Do druhé půle vstoupili domácí šancí Kankavy, jeho střelu za zadní tyč dokázal vyrazit brankář Rakovan. Po hodině hry to zkoušel střelou na přední tyč Ratao, Rakovan míč vytěsnil na rohový kop, ze kterého domácí poprvé udeřili. Na centr od rohového praporku si naskočil De Marco a hlavičkou na vzdálenější tyč překonal zlínského brankáře.

Slovan byl blíže vítězství, hlavička střídajícího Lichého skončila vedle. Zbytek zápasu už gólovou šanci nepřinesl a ševci se tedy vrací z hlavního města Slovenska s výsledkem 1:1.

Další přípravné utkání sehrají v sobotu proti Trenčínu. Utkání na Vršavě začíná v 11:15.

Přípravný fotbal:
ŠK Slovan Bratislava – FC Fastav Zlín 1:1 (0:1)
Branky: 61. De Marco – 33. Tomáš Poznar
Žlutá karta: Bobčík (Zlín)
Slovan Bratislava: Chovan – Medveděv, Kašia (81. Bajrić), Božikov, De Marco (62. Abena) – Kankava (72. Lichý), de Kamps (46. Mustafić) – Hrnčár (46. Ratão), Holman (62. Zmrhal), Čavrič (72. Dražić) – Henty (62. Rabiu). Trenér: Weiss st.
Zlín: Dostál (46. Rakovan) – Fillo (46. Cedidla), Vraštil (68. Kolář), Procházka (46. Simerský), Matejov (68. Nečas) – Reiter (60. Hrdlička), Hlinka, Hrubý (60. Tkáč), Fantiš (46. Čanturišvili) – Janetzký (46. Martínez), Poznar (68. Bobčík). Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x