Fotbalisté Zlína zahájili přípravu. Pryč jsou i Cedidla s Janetzkým, posila zatím nedorazila 

Fotbalisté Zlína v pondělí zahájili přípravu na druholigovou sezonu. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína v pondělí dopoledne odstartovali letní přípravu na druholigovou sezonu. Ševci se sešli na Letné, odkud se přesunuli na Vršavu, kde absolvovali první trénink.

Na kluky jsem se těšil. I když jsme ve druhé lize, což je pro všechny z nás velké zklamání, máme před sebou nové výzvy, dlouhou cestu. Jdeme do jiné etapy. Snad dáme mančaft brzy dohromady tým a budeme konkurenceschopní,“ přeje si trenér Zlína Bronislav Červenka.

Na úvod měl k dispozici šestnáct hráčů do pole a tři brankáře. Všechno borci z loňského kádru, žádná nová tvář se zatím neobjevila. Tým prochází obměnou, tvořit se bude postupně.

Pryč je trojice mladíků a odchovanců. Tom Slončík přestoupil do Plzně, jiný záložník Alexandr Bužek odešel do Slavie Praha, blízko přestupu do Jablonce je obránce Martin Cedidla. Na Letné skončili i hráči, kteří na jaře v týmu hostovali. Jde o krajní obránce Libora Holíka, Bosňana Selmira Pidra a také útočníka Tomáše Schánělce. V Baťově městě nepokračují ani nigerijský útočník Kenneth Ikugar a španělský záložník Pablo González, jimž doběhly krátkodobé kontrakty. Klub na dalších podmínkách nedohodl se záložníkem Jakubem Janetzkým, který míří do Brna.

Otazníky visí i nad dalšími hráči. Vedení Zlína pracuje na doplnění mužstva, shání adekvátní náhrady. „Ladí se příchody, chceme kádr ustálit, doplnit a nahradit hráče, kteří odejdou. Snad budeme mít při jejich výběru šťastnou ruku,“ doufá Červenka.

Afričané Joss Didiba, Cletus Nombil a Latyr Ndiaye se připojí k týmu později. Šanci v přípravě dostanou i nadějní odchovanci Šimon Polášek, Adam Číž, Patrik Kulíšek či Marek Švach, později se připojí i další mladíci z juniorky.

Změn doznal i realizační tým. U prvního týmu skončil asistent Aleš Hellebrand, který se vrátil zpátky na Vršavu k mládeži, trenéra brankářů Otakara Nováka po odchodu do Sigmy Olomouc nahradil Martin Juřička.

Zlíňané se budou připravovat v domácích podmínkách, řeší se i krátké soustředění na Slovensku, kam by odcestovali před utkáním s Ružemberokem na začátku července.

Ševci v létě sehrají pět přípravný zápasů. První duel je na programu v sobotu 22. června, kdy na hřišti Sedlece u Mikulova vyzvou Líšeň. O týden později se pak představí fanouškům v Luhačovicích, v lázeňském městě se utkají s Vyškovem. V červenci je čeká konfrontace se zahraničními soupeři.

Všechny tři zápasy sehrajeme mimo region. Nejprve vyzveme na Slovensku Ružomberok, pak se v Ostravě utkání s polským týmem TS Podbeskidzie Bielsko-Biała a generálku obstará atraktivní souboj ve Vídni proti Austrii,“ informovali ševci na svém klubovém webu.

Nový soutěžní ročník startuje o víkendu 20. a 21. července.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x