Fotbalisté Zlína zakončili zimní přípravu jasnou výhrou nad Senicí

Obránce Zlína Lukáš Vraštil (ve žlutém dresu) při sobotním zápase se slovenskou Senicí. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína poslední přípravný duel před startem ligy výsledkově zvládli. Ševci i přes absenci několika klíčových opor zdolali slovenskou Senici 4:0. Od 65. do 88. minuty se trefili Dramé, Simerský, Chwaszcz a Janetzký. Jedenáctý tým tabulky, který příští neděli přivítá Liberec, ve čtyřech duelech zimní přípravy udržel neporazitelnost.

„V prvním poločase jsme to neřešili kvalitně ve finální fázi. V druhém jsme šance proměnili, za což jsem rád. Pracovali jsme do konce, dostupovali soupeře a dohráli to až do závěru. To je dobré, ale pořád je to příprava,“ uvedl kouč Fastavu Jan Jelínek.

Ševci po vyrovnané první půli zlomili odpor soupeře až na konci střetnutí, které ovlivnily absence na obou stranách.

„Zápas hodnotím pozitivně. Senica byla v úvodu střetnutí dobrá na míči, napadala nás při rozehrávce. Postupem času jsme ale převzali otěže zápasu do rukou my. Naše převaha vyústila ve druhém poločase, kdy jsme vstřelili čtyři góly a vyhráli jsme. Kaňkou jsou jenom šrámy, které jsme si ze zápasu odnesli,“ uvedl stoper Zlína Lukáš Vraštil.

Na výhře se podílel i Ján Mizerák. Osmadvacetiletý fotbalista je ve Zlíně na zkoušce ze Skalice. Trenér Jelínek naopak v generálce postrádal několik důležitých mužů, kromě dlouhodobých marodů Filla, Reitera či Jawa scházeli v domácí sestavě také kapitán Poznar, Čanturišvili, Hrubý, Hlinka Tkáč nebo Hellebrand.

Přípravný fotbal –

FC Fastav Zlín – FK Senica 4:0 (0:0)

Branky: 65. Dramé, 78. Simerský, 88. Chwaszcz, 89. Janetzký

Rozhodčí: Batík – Paták, Pochylý

Žluté karty: Mizerák – Quattara
Zlín: Rakovan (71. Dostál) – Cedidla, Vraštil, Procházka (61. Simerský), Matejov (46. Dramé) – Mizerák, Conde, Janetzký, Hrdlička (61. Kolář) – Fantiš (61. Nečas), Vukadinović (71. Kulíšek). Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x