Fotbalisty Zlína před derby se Slováckem posílil bývalý reprezentant Hloušek

Fotbalisty Zlíny posílil třiatřicetiletý krajní obránce či záložník Adam Hloušek. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN - Fotbalisté Zlína před sobotním domácím derby se Slováckem získali zajímavou posilu. Vedení Fastavu reaguje na rozsáhlou marodku v týmu a na pozici krajního obránce či záložníka podepsalo Adama Hlouška. Bývalý reprezentant, který hrál naposledy polskou nejvyšší soutěž v Nieciecze, bude nosit číslo pět a fanouškům se představí již o víkendu.

Třiatřicetiletý Hloušek si v české lize zahraje za čtvrtý klub, v minulosti působil v Jablonci, Slavii a v sezoně 2019/20 v Plzni. „Chci hrát fotbal. Nemám v hlavě myšlenku, že jsem to tady přišel nějak dokopat. Jsme zdravý, fyzicky připravený a chci hlavně pomoct. Fotbal pořád miluju, takže se těším na to, že to bude tak, jak si přeji a představuji. Chci se fotbalem bavit, brát to zodpovědně a pomáhat týmu,“ uvedla nová akvizice po svém příchodu do Baťova města.

Hloušek začínal s fotbalem v Semilech, odkud se přesunul do nedalekého Jablonce, kde se probojoval až do prvního týmu. V roce 2009 se stal vítězem ankety Talent roku a řekl si o přestup do pražské Slavie.

V roce 2011 se vrátil do Jablonce, odkud se přesunul na hostování do německého Kaiserslaurernu. V německé Bundeslize si připsal třináct startů a vstřelil jednu branku.

Po hostování v pražské Slavii se vrátil zpátky do Německa. Přes Norimberk a Stuttgart se dostal do polské Legii Varšava.

Na jaře 2019 se domluvil na angažmá v Plzni, kam také v červnu po vypršení smlouvy v Legii přestoupil. Ve Viktorii se ovšem neprosadil, a tak odešel na hostování do třetiligového německého Kaiserslauternu. Loni v létě přestoupil do polské Termalice, nyní bude nosit dres Fastavu Zlín.

Hloušek má na svém kontě také osm reprezentačních startů. Debutoval v říjnu 2009 v kvalifikaci na mistrovství světa proti Severnímu Irsku, poslední zápas za národní tým odehrál 22. března 2017 v přáteláku proti Litvě. 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x