Fotbalová průtrž mračen. Trenér Páník v údivu

ZLÍN - Už měli téměř hotovo, předzápasový trénink před sobotní poslední přípravou se Zbrojovkou Brno měl trvat ještě slabou čtvrthodinku. Prudký, intenzivní déšť ale vyhnal fotbalisty zlínského Fastavu v pátek večer do bezpečí šatny o cosi dřív.

Začala málokdy vídaná průtrž mračen, která mimo jiné ochromila městskou hromadnou dopravu, nikoliv však zkušeného trenéra.

„No to tu snad ještě nebylo, komentoval „kameraman“ Páník běsnění vody.

„Na metr čtvereční jsme tu měli po hodině a půl na trávníku asi 43 litrů vody, to je opravdu mimořádná dávka,“ vyprávěl správce stadionu na Letné Ladislav Podmela. Za dvě hodiny ale podle něj voda odtekla a nebylo po ní stopy. „V roce 2010 se čistil při výstavbě vyhřívaní trávníku i odtokový systém a jsem rád, že nám hodně pomohl.“

Kdo si ovšem zkusil pořádné martyrium, byl asistent trenéra Páníka Jan Somberg. Ten se vydal domů do jedné ze zlínských čtvrtí nad městem a také jeho záběry zpoza volantu nepostrádají na zajímavosti.

„Opravdu náročná cesta pár kilometrů, shora se valily obrovské proudy z polí, dobře to dopadlo,“ končil vodní fotbalovou kauzu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x