Fotbalové hřiště v Rožnově se promění. Na jeho rekonstrukci padne 23 milionů

Rožnovské hřiště čeká rekonstrukce. Foto: archiv FC Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rozsáhlá rekonstrukce rožnovského fotbalového hřiště, která přinese výrazné zlepšení pro místní sportovce a fanoušky, je plánována na druhou polovinu července tohoto roku. Co všechno zahrnuje investici ve výši 23 milionů?

Rekonstrukce zahrnuje několik klíčových aspektů, které přispějí k vylepšení kvality hřiště.

Jedním z hlavních prvků je výměna stávající umělé trávy za nový umělý trávník s šedým granulátem, který zamezí přehřívání povrchu. Pro účely ochlazování bude na hřišti instalováno několik vysokotlakých ochlazovacích pistolí a také retenční nádrž na vodu, která zajistí zkrápění plochy. Dalším vylepšením bude nahrazení původního osvětlení moderními LED světly s nižší spotřebou a vyšší svítivostí, čímž se zvýší bezpečnost a kvalita osvětlení fotbalového hřiště.

Celková cena této investice je 23 000 000 Kč s DPH. Financování je zajištěno hned z několika zdrojů. Nejvýznamnější část ve výši 70 % bude hrazena z dotace poskytnuté Národním sportovním agenturou (NSA) prostřednictvím programu „Standardizovaná sportovní infrastruktura 2020 – 2024“. Město Rožnov pod Radhoštěm se bude na této investici spolupodílet finanční částkou více jak 6 milionů korun.

„Sport je nedílnou součástí našich životů a našeho města. Chceme zajistit, aby rožnováci měli vynikající podmínky pro svou oblíbenou aktivitu. Neustále prověřujeme možnosti využít široké spektrum dostupných dotací, abychom mohli realizovat co nejvíce projektů ve prospěch našeho města. Velmi si cením toho, že i místní spolky sdílejí stejný přístup.  Těším se na dokončení rekonstrukce fotbalového hřiště a pevně věřím, že je to jeden z více projektů, které zlepší podmínky pro sport,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Rekonstrukci hřiště finančně podpoří také Zlínský kraj. „Rád bych poděkoval vedení města za podporu a zejména bych vyzdvihl přínos pana Ing. Antonína Slováka, radního města, který jako stále aktivní fotbalista sehrál důležitou roli při celém projektu,“ dodal na závěr Jakub Strkáč, zástupce FC Rožnov.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x