Fotbalové menu na úterní večer. Ve Zlíně hraje Jihlava

Foto: FC Zlín
ZLÍN - Zatím jedou na plné pecky a nepolevují. Fotbalisté Zlína se drží na postupové příčce ve druhé lize. Dnes před sebou mají od půl šesté večer dohrávku 9. kola. Hostí Jihlavu, ta má 11 bodů a je čtrnáct, vedoucí ševci disponují 34 získanými body. Jediné dva ztratili v prvním utkání na hřišti Líšně. Od té doby jenom vítězí. Ve druhé nejvyšší soutěži a v poháru, celkem už třináctkrát. Klobouk dolů...

…a rychle zpět na hlavu. A hlavně nenasazovat růžové brýle.

„Zatím je to opravdu velmi dobré, naposledy jsem byl s výkonem týmu hodně spokojený, ale my nesmíme ztrácet pokoru. Každý zápas je jiný, začíná se od první minuty a kluci moc dobře vědí, že je potřeba vysoká míra koncentrace, jednoduše řečeno, každý zápas bereme jako ten úvodní,“ má jasno trenér Bronislav Červenka společně s asistenty Motalem a Světlíkem.

David Tkáč se minule v utkání proti Opavě (3:0) prosadil hned dvakrát a hattrick mu „slupl“ hostující obránce Blecha, který míč před kopačkou dvaadvacetiletého zlínského tahouna šoupl k vlastní tyči.

„Samozřejmě se zase těšíme, že přijdou diváci, hraje se od půl šesté pod světly, tak by mohla být slušná návštěva, Jihlavu v nejmenším nepodceňujeme, jsme favoritem, to je jasné,“ neodmítá roli šikovný fotbalista.

Zlín teď vede o pět bodů před Chrudimí, ta zachránila včera bod na hřišti Prostějova (1:1) v nastavení.

Pokud ševci ušijí další výhru – v soutěži by byla dvanáctá v řadě – povedou Chance Národní Ligu po třinácti kolech o osm bodů…