Fotbaloví Ševci zahájili letní přípravu. Zaměří se hlavně na kondici

Fotbalisté Zlína jsou zpět v tréninkovém procesu. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – První ostrý trénink letní přípravy před novým ročníkem FORTUNA:LIGY mají za sebou svěřenci trenéra Jana Jelínka. Fotbalisty Zlína teď čeká měsíční dril v domácích podmínkách včetně sedmi přípravných zápasů.

Hned první je čeká v sobotu, kdy zakončí úvodní tréninkový týden duelem s divizním celkem Sokol Lanžhot, který zápasem oslaví výročí sta let od založení klubu.

V dalších duelech se Ševci porovnají s ligovým Baníkem Ostrava, sestupující Karvinou či slovenským Trenčínem. V přípravě nastoupí dále proti druholigovému Vyškovu, Líšni a generálku na ligu obstará duel s Prostějovem.

„Soupeře máme rozmanité, zajímavé. Hlavní je, aby se kluci sehráli, sladili věci a nabrali kondiční prvky,“ řekl trenér Jan Jelínek, který si po náročné sezoně dopřál, stejně jako celý tým, více než měsíční pauzu.

„Musím říct, že jsem poprvé v životě zažil tak dlouhé volno a náležitě jsem ho využil. Po sezoně jsem opravdu potřeboval vypnout, zpracovat nové zkušenosti a nabrat mentální sílu do nového ročníku. Přesto i v době volna jsem samozřejmě byl v neustálém kontaktu se svými kolegy i vedením klubu,“ řekl k uplynulé letní přestávce.

„Čeká nás úvodní týden zaměřený na kondiční přípravu s postupným nabíráním zátěže. Hráče čekají dvou až třífázové dny,“ popsal start přípravy zlínským kouč.

Ševci budou pracovat především na fyzické připravenosti. „Potřeba je zapracovat na všem. Naše pozornost se ale nyní bude ubírat ke kondici,“ přiblížil Jelínek. „Nyní bude příprava náročnější než ta zimní. Máme na to více prostoru a stejně tak odehrajeme více přípravných zápasů,“ vysvětluje.

Jedinou novou tváří na startu letní přípravy byl pravý obránce Adrián Slávik, který přišel na zkoušku ze slovenského Trenčína. Dále nastoupili mazáci Procházka, Fantiš či Vukadinović, kteří si řekli o prodloužení svých smluv.

Naopak k týmu se na začátku přípravy nepřipojil Cheick Oumar Conde, který jedná o přestupu se zahraničním klubem a odchozí Lukáš Vraštil, který s klubem neprodloužil smlouvu a pokračovat bude v Sigmě Olomouc. Později se připojí Lamin Jawo a mezi rekonvalescenty stále zůstává David Tkáč. S týmem nebude pokračovat ani člen širšího kádru Martin Nečas.


KÁDR PRO LETNÍ PŘÍPRAVU 2022

Brankáři: Matej Rakovan, Stanislav Dostál, Jan Šiška, Štěpán Bachůrek

Obránci: Martin Cedidla, Václav Procházka, Jakub Kolář, Adam Hloušek, Dominik Simerský, Martin Fillo, Adrián Slávik (na zkoušku z AS Trenčín)

Záložníci: Robert Hrubý, Jakub Janetzký, Marek Hlinka, Jan Hellebrand, Vakho, David Tkáč, Lukáš Hrdlička, Youba Drame, Adam Číž

Útočníci: Lamin Jawo, Antonín Fantiš, Libor Bobčík, Vukadin Vukadinović, Šimon Chwaszcz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x