Fotbalový den D je tady. Zlín hájí ligovou příslušnost na hřišti Brna

Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Neděle 28. května. Den D pro zlínský fotbal. Ševci hrají o udržení v naší elitní fotbalové soutěži. V 17 hodin se začne odvíjet drama mezi fotbalisty brněnské Zbrojovky a Trinity Zlín. Karty jsou rozdány jasně, remíza či výhra lepšícího se Zlína znamená baráž, porážka... ani se to nechce psát.

Na stránkách zlínského klubu tradiční optimistická prohlášení, proč ne, určitě motivují hráče, trenéry i fanoušky.

Ti vyrazí autobusy na účet klubu, cesta zdarma, vstupenky rovněž, každý hlas bude v ultimativním utkání dobrý.

Fotbaloví odborníci mají (ne)jasno.

Jan Hrabálek, redaktor specializovaného periodika Hattrick, Brňan jako hrom, říká: „Věřím Zlínu, Zbrojovka s trenérem Haškem jde výkony dolů. Je to mimochodem obrovská výzva pro trenéra Zlína Pavla Vrbu.“

Bývalý výborný zlínský útočník Jiří Strnad prohlásil v průběhu fotbalového jara, že Zlín sestoupí. Teď se zamýšlí a má v duši zlínského fanouška trochu nejasno.

„Kluci se opravdu zlepšili, názor diametrálně neměním, ale palce budu držet, to je jasné.“

V zajímavé názorové pozici je Petr Michálek, dlouholetý ředitel zlínského Městského divadla, teď ovšem rektor brněnské JAMU.

„Tak tohle bude opravdu mimořádně zajímavý zápas, srdce mám rozdvojené. Takže. první půli fandím Zlínu, druhou Brnu. Ale hlavně věřím, že půjde o férové utkání, jde skutečně o hodně. Oběma týmům,“ říká stále aktivní, výborný fotbalista.

Srdcařem z největších je správce zlínského stadionu a jeden z největších fandů Trinity Zlín Ladislav Podmela.

„Budou to obrovské nervy, klukům věřím, v Brně i v následující stejně dramatické baráži,“ dívá se optimista k fotbalovému dni D.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x