Fotbalovým králem kraje je Slovácko. Derby se Zlínem rozhodl Havlík

Stoper Zlína Joss Didiba (vlevo) vyváží míč, doráží na něj domácí záložník Matěj Valenta. Foto: Jan Zahnaš
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nadvláda fotbalistů Slovácka dál trvá. Svěřenci trenéra Martina Svědíka potvrdili v derby proti sousednímu Zlínu roli velkého favorita, a i když se na tři body pořádně nadřeli, rivala přetlačili gólem Marka Havlíka ze 74. minuty 1:0.

„My jsme rádi, že jsme derby zvládli a odvděčili se fanouškům třemi body, čímž jsme potvrdili minulá vítězství venku,“ těší kouče Slovácka Martina Svědíka.

Z triumfu nad rivalem měl hlavně díky fanouškům velkou radost.

Tým z Uherského Hradiště se posunul na třetí místo neúplné tabulky, ševci venku prohráli i čtvrtý letošní zápas a klesli na poslední příčku, kterou sdílí se stejným počtem bodů i shodným skóre s Jabloncem.

„Výsledek je pro nás špatný, ale podle průběhu zasloužený. Máme po sedmi kolech čtyři body a to je strašně málo,“ uvědomuje si zlínský trenér Pavel Vrba.

Hostům poctivá defenziva na body nestačila. „Pro nás je škoda, že jsme inkasovali v závěru, se štěstím bychom mohli uhrát bezbrankovou remízu, ale uznávám, že Slovácko bylo lepší,“ dodal Vrba.

1. FC Slovácko – FC Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 74. Havlík. Rozhodčí: Zaoral – Hájek, Hurych – Zelinka (video). ŽK: Kadlec, Srubek (oba Slovácko). Diváci: 6325.

Slovácko: Fryšták – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Doski – Trávník (81. Sinjavskij), Havlík – Petržela (59. Mihálik), Valenta (59. Kim Sung-pin), Holzer (73. Kalabiška) – Vecheta (81. Srubek). Trenér: Svědík.

Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter – Černín (65. Žák) – Vukadinovič (80. Ndiaye), Tkáč (80. Kovinič), Janetzký, Slončík (46. Dramé) – Fantiš. Trenér: Vrba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x