FOTOGALERIE: 1. den ZFF. Slavnostní zahájení, Zlatý střevíček pro Pavla Zedníčka, červený koberec a ohňostroj

Foto: ZFF
ZLÍN – 62. ročník Zlín Film Festivalu ve čtvrtek 26. května oficiálně začal. V úvodu slavnostního zahájení došlo také na předání prvního ocenění – držitelem Zlatého střevíčku za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež se stal herec Pavel Zedníček.

Herec, bavič, moderátor a dabér, který vyrůstal ve Zlíně, přijal ocenění s nadšením. „Děkuji. Udělalo mi to velkou radost. Nejen proto, že ta cena je zlínská, ale i proto, že mám vystudovanou střední průmyslovou školu kožařskou, dá se tedy říct, že jsem od bot. Ve škole jsem si vyrobil střevíček kožený, teď mám i zlatý.“

Pavel Zedníček patří k legendám českého divadla. Je známý z desítek filmových a televizních rolí, zahrál si ve filmech a seriálech pro děti Chobotnice z II. patra, Konec velkých prázdnin, Špačkovi v síti času, Lotrando a Zubejda a mnoha dalších. V současné době vystupuje v pražském Divadle Kalich.

Atmosféru prvního festivalového dne si nenechali ujít například herečky Eliška Balzerová, Veronika Freimanová, Jitka Čvančarová nebo Jana Švandová, které se prošly po červeném koberci a zúčastnily se autogramiády. Zlatým hřebem prvního večera pak byl slavnostní ohňostroj, který rozzářil oblohu nad současným hlavním městem filmu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x