FOTOGALERIE: Na Štěrkovišti se děti seznámily s prací IZS

foto: Milan Mikšík
OTROKOVICE – Složky integrovaného záchranného systému představili svou práci dětem ze základních škol. Otrokovické Štěrkoviště se tak proměnilo v soutěžní dráhu, kde se žáci zábavnou, a hlavně zajímavou formou učili o ochraně zdraví a bezpečnosti.

Páteční dopoledne v Rekreačním areálu Štěrkoviště patřilo složkám integrovaného záchranného systému a žákům osmých tříd základních škol a tercie víceletého gymnázia. Dům dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice pro ně opět po roce připravil Soutěžní den s IZS plný vzdělání, praktických úkolů a zábavy.

Žáci plnili úkoly pod vedením profesionálních i dobrovolných hasičů z Otrokovic, Policie ČR, Městské policie Otrokovice i Zlín, Celní správy, Armády ČR, BESIPu, Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje a Střední a vyšší zdravotnické škola ve Zlíně. Společně připravili celkem patnáct stanovišť, kde soutěžícím představovali svou každodenní činnost, a zábavnou formou jim ukazovali aktivity zaměřené na ochranu zdraví a bezpečnost občanů.

Kromě vědomostních kvízů si žáci mohli vyzkoušet plavbu na člunu, první pomoc, testy fyzické zdatnosti, střelbu ze vzduchovky a jiné.

Pohár za nejvíce nasbíraných bodů si letos odvezl tým ze Základní školy Halenkovice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x