FOTOGALERIE: U Obchodního domu už se točí vánoční kolo

Foto: Milan Mikšík
ZLÍN – V Obchodním domě Zlín už jsou na letošní Vánoce připraveni! Včera v 18 hodin byl v prostranství před budovou symbolicky rozsvícen vánoční strom, odstartovaly vánoční trhy a roztočilo se vyhlídkové kolo – každoroční oblíbená atrakce, ze které se naskýtá netradiční pohled na město včetně blízkého baťovského mrakodrapu.

Letošní novinkou je u Obchodního domu mini vánoční trh s gastro stánky, které nabízí stylové občerstvení ve stylu street food – od punčů, svařáků, kávy a horké čokolády přes moravské speciality a valašské frgály až po langoše, bramboráky, grilovaná žebra, hot dog nebo řecký gyros a špízy. Stánky budou otevřeny denně až do 23. prosince od 10 do 21 hodin.

U punče, kávy a dalších horkých nápojů a různých specialit se navíc dá u Obchodního domu posedět také na některé ze čtyř venkovních zastřešených či vyhřívaných zahrádek u gastro podniků – Budvarky, Delikany, KAFE NA ROHU a Baru 1931.

Právě Bar 1931 připravil na advent také jedno unikátní překvapení. Jeho interiér zdobí 12 tisíc skleněných baněk, které speciálně pro tuto příležitost zhotovil tradiční výrobce vánočních ozdob Irisa Vsetín. „Nejvánočnější“ bar plný baněk přitahuje velkou pozornost kolemjdoucích.

Chystají se i doprovodné akce. V neděli 4. prosince se uskuteční brunch Bistrotéky Valachy na téma Vánoce letem světem v Galerii Desítka v 10. podlaží Obchodního domu. Návštěvníci mohou ochutnat mimo jiné tradiční sváteční speciality z různých zemí, třeba šnečí ragú po burgundsku, španělskou Paellu Valencianu, pošírovaného halibuta, výběr vánočního cukroví a speciální vánoční dort.

Na Štědrý den nebude chybět každoroční „šnečí“ tradice v Bistrotéce Valachy. Ta bude mít 24. prosince otevřeno a od 11:30 do 14:00 nabídne šnečí speciality. Právě šneci bývali v minulosti v českých zemích tradičním postním jídlem a jejich obliba se nyní vrací.

Dnes od 9 hodin se vyhlídkové kolo stane místem cvičení lezecké skupiny zlínských hasičů, kteří zde budou nacvičovat postup při případné technické závadě a evakuaci pasažérů z kabinek. Půjde určitě pro zajímavou podívanou!

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x