FOTOGALERIE: Ve zlínské zoo se narodily malé kapybary

Ve zlínské zoo se narodily malé kapybary. Foto: Facebook Zoo Zlín
ZLÍN – Areál zlínské zoo se rozrostl o tři nové obyvatele. Na konci listopadu se zde narodila mláďata kapybar – jedna samička a dva samečci!

Radostných zpráv není nikdy dost a jedna taková přišla včera ze zlínské zoo, kde se na konci listopadu narodila tři mláďata kapybar. „Máme malé kapybary! Jednu holku a dva kluky. Nic roztomilejšího dnes již neuvidíte!“ uvedla zoo na svých facebookových stránkách, kde ukázala také fotografie roztomilých hlodavců.

Kapybary jsou největší hlodavci na světě. Žijí v malých skupinkách o 30 jedincích, každou skupinu obvykle tvoří dospělý samec s harémem partnerek. Jsou to výborní plavci – pod vodou vydrží 8 až 10 minut a ve vodě probíhá také páření. Mláďata kapybar jsou dokonale vyvinutá, matka je kojí zhruba 4 měsíce a pevnou potravu se naučí přijímat velmi brzy. Chycená mláďata se dají snadno ochočit a jsou velmi přítulná.

Dospělé kapybary dosahují hmotnosti 50 až 70 kilogramů a dorůstají do délky až 130 centimetrů. Zajímavostí je, že samičky jsou větší než samci. Pohlaví kapybar však nejde na první pohled rozlišit, protože pohlavní orgány jsou ukryty ve zvláštním kožním záhybu.

Kapybary obývají v Zoo Zlín expozici pod tropickou halou Yucatan a léto tráví u největšího jezírka Guayanas.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x