Fotostřípky ze čtvrtého dne ZFF: Rekordní dražba klapek, půlmaraton ovládli běžci z Keni a náměstí zaplnili fanoušci No Name

Neděle na ZFF byla ve znamení půlmaratonu i filmových klapek. Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN - Neděle měla na Zlín Film Festivalu už tradiční program. Dražba filmových klapek byla letos rekordní. Na start se postavili běžci 9. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín a Festivalového rodinného běhu. Beseda v Golden Apple Cinema připomněla jubileum dramaturga Jana Gogoly. Tančilo se na červeném koberci a večer na náměstí Míru vystoupila slovenská kapela No Name.

Téměř patnáct set běžců se vydalo na trať, aby změřili své síly na festivalovém půlmaratonu MONET+ Zlín 2024, který se konal v rámci Zlín Film Festivalu letos podeváté. Pro zlato si nakonec doběhli Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo a Philice Cheborioth Kipkerio z Keni.

Velkým lákadlem nedělního programu se stal i festivalový rodinný běh, do kterého se zapojilo 899 běžců. Trať zaplnily malé i větší děti, rodiče a také fandící davy okolo. Bez medaile neodešel žádný účastník běhu. 

Rodinný běh měl i charitativní podtext, letos podpora směřovala do rodiny šestnáctiletého Matyáše Horáka z Vlčnova, který se od narození potýká se svalovou myopatií. „Výtěžek ve výši startovného z rodinného běhu, tedy 57 728 Kč, pomůže financovat speciální fyzioterapie a kompenzační pomůcky, bez nichž se Matyáš neobejde,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Úsměvy na všechny strany v neděly rozdávaly festivalové stars, které se prošly na Zlín Film Festivalu po červeném koberci. Kromě dětských herců jste u Kongresového centra mohli pozdravit například Arnošta Goldflama a několik filmových delegací.

Za 125 výtvarných děl zaplatili dražitelé 3 772 000 korun, rekord z loňska tak překonali o tisícovku. Nejvyšší suma letos padla za klapku autora Čtyřlístku Jaroslava Němečka „Přijela k nám pouť“. Z výtěžku aukce podpoří Nadační fond FILMTALENT ZLÍN projekty začínajících filmařů. O finanční příspěvek se letos přihlásilo 120 projektů, odborná porota z nich vybrala celkem devětadvacet.

Nedělní třešničkou na pomyslném festivalovém dortu byl koncert kapely No Name. Fanoušci zaplnili náměstí Míru do posledního místa.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x