Fotostřípky ze šestého dne ZFF: Nové hvězdy na Chodníku slávy a první známí vítězové

foto: Zlín Film Festival
ZLÍN – Šestý den Zlín Film Festivalu odhalil mnohá překvapení. Prvním z nich byly tři hvězdy na Chodníku slávy, druhým oznámení vítězů dětské a mládežnické poroty. A přišla řada i na nejstarší doprovodnou akci festivalu.

Nejdůležitějším bodem úterního festivalového dne bylo netrpělivě očekávané odhalení hvězd na Chodníku slávy před Velkým kinem. Letos se jich dočkala herečka Tatiana Dyková a bratři Matěj a Petr Formanovi. Při slavnostní chvíli se mohli pyšnit nejen svým jménem doslova vrytým do hvězdy, ale také „hvězdným doktorátem“, který jim předal rektor Univerzity Tomáše Bati.

Hvězdy si vyslouží osobnosti, které svoji filmovou kariéru zahájili ve velmi mladém věku a úspěšně ji rozvíjí až do současnosti. Tatiana Dyková se před kamerou poprvé objevila ve svých patnácti letech. Bratři Formanovi ji ale hravě strčí do kapsy, už jako několikaměsíční miminka si totiž zahráli ve filmu Zločin v dívčí škole.

Úterý odhalilo také vítězné snímky oceněné dětskou a mládežnickou porotou. A obě ocenění putují do Kanady. Cenu dětské poroty za celovečerní film pro děti si vysloužil snímek Maxova farma. Mládežnická porota zase ocenila snímek Jak na nebi, tak na zemi. Cenu za nejlepší celovečerní film pro dospívající a mládež si tak převzala herečka Lou Thompson, která ztvárnila jednu z hlavních rolí.

Postupné vyhlašování vítězných filmů je novinkou letošního ročníku festivalu. Další ocenění budou známí ve středu odpoledne, zbytek se potom dočká vyhlášení na slavnostním Galavečeru.

A obloukem se ještě vrátíme k Velkému kinu. Konala se tam totiž nejstarší doprovodná akce, kterou na Zlín Film Festivalu mohly zažít už naše babičky – malování na chodník, tedy přesněji na prostranství před kinem. Děti se chopily kříd a spolu s festivalovými stars a maskoty se pořádně vyřádily a pokryly Zlín svými obrázky.

A jak končil den? Stylově! Na náměstí Míru totiž vystoupili O5 a Radeček. Třešničkou na dortu byl potom koncert Anny K.

A poslední otázka: Kdo se prošel po červeném koberci? Kromě jmen, která od úterka lidé najdou mezi hvězdami na Chodníku slávy, tedy Tatiany Dykové a bratrů Formanových, to byli například Vladimír Pokorný, Chantal Poullain, Eliška Balzerová nebo Tomáš Jeřábek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x