Fotostřípky ze třetího dne ZFF: Výtvarná soutěž pro děti se zrakovým handicapem, Den se Škoda AUTO, rekordy trhal Bolek Polívka

Den se Škoda AUTO. Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN - Sobotní program sliboval den nabitý akcemi. A tak se i stalo. O celodenní zábavu se na náměstí Míru postaral Den se Škoda AUTO, charitě se věnovalo Pečení s UNICEF ve Zlatém jablku. Mezinárodní výtvarná soutěž pro děti a mládež se zrakovým postižením vyhlásila výsledky letošního ročníku. Výročí 100 let od narození Františka Vláčila připomněla beseda v Golden Apple Cinema. Nechyběly hvězdy na červeném koberci a valašského krále Bolka Polívku vítalo v centru Zlína zaplněné náměstí.

Do 26. ročníku projektu výtvarné soutěže Radost tvořit se zapojila více než stovka malých výtvarníků z Česka, Slovenska a Francie. Moderátorská dvojice Iva Janálová a Jan Čenský ocenila v sále Kongresového centra deset z nich, pro další ceny si přišli zástupci kolektivů. Letos putovaly do Levoče, Kroměříže i Českých Budějovic.

„Děti tentokrát zpracovávaly téma Malujeme písničku, jejich výtvory hodnotili výtvarníci Josef Ruszelák, Taťána Havlíčková a Jarmila Sítníková a speciální pedagožky ze Speciálně pedagogického centra Miroslava Urbánková a Kristina Balunová,“ přiblížila duchovní matka projektu Iva Janálová.

Na pódiu se postupně prostřídaly děti všech věkových kategorií, pro cenu si přišel i čtyřletý chlapec nebo nevidomá dvojice v doprovodu.

HLAVNÍ CENY: 

Do 6 let: 

Sofie Dolénková, 6 let, slabozrakost, MŠ prof. V. Vejdovského Olomouc, práce Já mám koně 

7 – 10 let:

Emilie Hoňková, 8 let, slabozrakost, ZŠ Na Beránku, Praha, práce: Já a písně 

11 – 14 let:

Eliška Zigmanková, 13 let, těžká slabozrakost, ZŠ ZRAK nám.Míru Praha, práce Jožin z bažin 

Nad 15 let:

Kristián Farkaš, 15 let, těžká slabozrakost, Spojená škola internátna, Levoča, práce Vtačí spev 

Oceněné kolektivy:

  1. Kolektiv žáků Spojené školy internátne v Levoči za práci Spev v záhradě
  2. Kolektiv dětí a žáků ze školy prof. V. Vejdovského Olomouc za práci Zpívá celá škola

Neděle má na Zlín Film Festivalu už tradiční program. Po sedmadvacáté proběhne dražba filmových klapek, na start se postaví běžci 9. ročníku Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín a Festivalového rodinného běhu. Večer na náměstí Míru zahraje slovenská kapela No Name. 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x