Frekventovanou silnici I/50 na Uherskohradišťsku uzavřela tragická nehoda. Řidička silný náraz nepřežila

Foto: HZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Dnes krátce po páté hodině ranní došlo na silnici I/50 u Kunovic na Uherskohradišťsku k tragické dopravní nehodě, při které se čelně střetla dvě osobní vozidla. Řidička jednoho vozu nehodu nepřežila. Policie musela frekventovanou komunikaci obousměrně uzavřít, dopravu odkláněla na objízdné trasy.

Nehoda se stala v úseku mezi Starým Městem a Kunovicemi. Šestadvacetiletý řidič Superbu jedoucí od Kunovic vjel zatím z nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem značky Hyundai.

Havárie měla bohužel tragické následky. „Třiašedesátiletá řidička silný náraz nepřežila. Řidič utrpěl zranění, se kterými byl převezen do nemocnice,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška a dodal, že alkohol byl u řidiče dechovou zkouškou vyloučen.

Druhý řidič byl při vědomí, s posádkami spolupracoval, stěžoval si především na bolest břicha. Záchranáři muže vyšetřili a ošetřili v rámci přednemocniční neodkladné péče, nasadili mu krční límec a imobilizovali ho vakuovou matrací. Pacienta s těžkým zraněním transportovali do Uherskohradišťské nemocnice,“ upřesnila ZZS ZK na svém webu. 

Na místě nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému včetně místních profesionálních hasičů.

Hasiči zjistili, že z vozidel po nárazu uniklo velké množství provozních kapalin, které zasypali sorbentem. Dále u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Po dalších potřebných úkonech uklidili vozovku od střepů, úlomků z automobilů a použitého sorbentu,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Komunikace mezi Starým Městem a Kunovicemi byla na několik hodin obousměrně uzavřena. Policisté odkláněli dopravu na objízdné trasy směrem na Uherské Hradiště.

Dopravní policisté společně s kriminalisty nehodu nadále šetří,“ dodal Šiška.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x