Galavečer Našeho fotbalu ve Zlíně: Hráčem roku 2023 je útočník Jablonce Krulich

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v Kongresovém centru ve Zlíně. Foto: FAČR
ZLÍN - Dvaadvacátý ročník Galavečeru Našeho fotbalu určil nejlepší hráče, hráčky a trenéry neprofesionálního fotbalu a futsalu. Nejprestižnější cenu pro nejlepšího fotbalistu kategorie staršího dorostu získal útočník Jablonce Matouš Krulich.

„Je to velká čest získat takové ocenění, když vezmu v potaz, jací hráči to vyhráli v minulosti. Samozřejmě velký podíl na tom mají mí spoluhráči v Jablonci a celý realizační tým,“ uvedl na pódiu Krulich. „V kariéře si dávám zatím spíše krátkodobé cíle. Na jaře bychom se chtěli s Jabloncem v tabulce posunout trochu nahoru a s reprezentací do 19 let postoupit na Euro,“ doplnil.

Nejlepším mladším dorostencem roku byl záložník Slavie Praha Marek Naskos, který prošel všemi mládežnickými reprezentacemi a nyní hraje za kategorii do sedmnácti let, se kterou na podzim postoupil do elitní fáze kvalifikace o mistrovství Evropy.

Ocenění pro nejtalentovanější hráčku ženského fotbalu si odnesla Albina Goretkiová. Nejtalentovanějším futsalistou roku 2023 byl Adam Knobloch. Nejlepším trenérem ženského fotbalu byl zvolený hlavní trenér A-týmu žen Slavie Praha Karel Piták. Mezi trenéry futsalu byl nejúspěšnější Marek Kopecký, který v loňském roce vedl SK Interobal Plzeň a také reprezentaci do jednadvaceti let.

V právě startujícím roce 2024 se stal hlavním trenérem A-týmu české futsalové reprezentace. Oceněný byl také trenér mládeže na Zlínsku Petr Zapletal, událostí roku 2023 v oblasti Grassroots fotbalu se stalo třetí místo Výběru KFS Zlín na mistrovství Evropy amatérů ve Španělsku.

„Beru to jako odměnu za mou dosavadní dlouholetou činnost. Jsem moc rád, že si toho někdo všiml,“ uvedl Zapletal.

Za krajský výběr vyrazili na pódiu manažer týmu Petr Labancz, trenér Lukáš Motal a záložník Roman Sopůšek. Další členové úspěšné party seděli v publiku. „Ocenění je naprosto fantastické. Myslím, že jsme si to za tu jízdu celým Regions‘ Cupem zasloužili. Je pro nás velká čest, že jsme byli pozváni na takovýto galavečer a ocenění v takto prestižní anketě. Byla zde spousta osobností, fotbalistů a skvělých lidí. I díky tomu, že se akce konala ve Zlíně, tak jsme si to všichni velice užili,“ prohlásil útočník krajského výběru Zlínska a Napajedel Pavel Krajča.

Galavečer Našeho fotbalu oceňuje tradičně nejlepší hráče a trenéry v kategoriích mládežnického, ženského, plážového fotbalu a futsalu. Slavnostní vyhlášení anket za rok 2023 se uskutečnilo poprvé na Moravě, galavečer proběhl tentokrát v Kongresovém centru ve Zlíně.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x