Halloween klepe na dveře. Speciální program nabídne i zlínská zoo

Halloween v Zoo Zlín. Foto: archiv, Zoo Zlín
ZLÍN - Už od středy 26. října se můžou návštěvníci zlínské zoo těšit na speciální program, který bude tentokrát zaměřený na původně keltský lidový svátek - Halloween. Areál zoo od hlavního vstupu po restauraci Limpopo bude zdobit až do neděle nápaditá a zábavná "duchařská" výzdoba.

Tým zahradníků se již pustil do realizace velmi originálních aranžmá. Nebudou chybět dýně, čarodějnice, pavouci, obrovské pavučiny nebo kostlivci. Novinkou letošního roku bude speciální Halloweenský fotokoutek u zámku (naproti Zátoky rejnoků). A jaký bude vlastně program na konkrétní dny?

Středa 26.10.

Neodmyslitelným symbolem tohoto svátku jsou dýně. Přijďte si na nádvoří zámku Lešná vydlabat svoji dýňovou lampičku. Můžete si ji odnést domů nebo ji nechat v zoo na výzdobu. Překvapení v podobě vydlabaných dýní s dobrotami se chystá i pro zvířecí obyvatele. Do vybraných expozic umístí pracovníci zoo v určitý čas plné nebo vydlabané dýně. Pro surikaty tak vznikne hlavolam ukrývající odměnu, pro hyeny, jaguáry nebo tygry zábavná hračka a pro slony sladká pochoutka. O zábavu rozhodně nebude nouze.

Čtvrtek 27.10.

Opět si budete moci vydlabat svou dýňovou lampičku na nádvoří zámku Lešná. Od 11.00 do 15.00 hod. na stejném místě nabídne zoo zábavné dětské halloweenské dílničky. Na děti budou čekat souboje s pavoukem, házení lektvarů nebo létání na koštěti, vyzkouší si i roli čarodějova pomocníka. Za úspěšné absolvování všech stanovišť získají děti hezkou odměnu. 

Pátek 28.10.

Od 10.00 můžete zavítat do zámku Lešná na speciální „netopýří“ prohlídky. Dozvíte se spoustu zajímavostí o těchto „neviditelných“ obyvatelích zámku Lešná, pro děti i dospělé budou připraveny také také zajímavé úkoly a výzvy. Od 13.00 hod. začne akce Strach má velké oči. Na čtyřech místech v areálu zoo – u restaurace Neapolitáno, Zátoky rejnoků, na nádvoří zámku a poblíž restaurace Tyrol – si budete moci vyzkoušet svoji odvahu. A možná zjistíte, že strach má někdy opravdu „velké oči“. Ve 14.00 začne u hlavního a sezónního vstupu prodej halloweenských lampionů. Přesně v 17.00 od tropické haly Yucatan odstartuje první lampionový průvod v zoo. Společně si projdete nasvícenou zoo, procházku zakončíte na nádvoří zámku Lešná. Čekat tu bude jedinečná ohňová show skvělých Novus Origo. 

Sobota 29.10.

Od 10.00 můžete opět zavítat do zámku Lešná na speciální „netopýří“ prohlídky. Ve 13.00 bude možné u hlavního a sezónního vstupu opět zakoupit halloweenské lampiony. V programu rozhodně nesmí chybět strašidelné prohlídky pro děti s čarodějnicemi. V 15.00, 15.15 a 15.30 tak od tropické haly Yucatan vyrazí na komentovanou prohlídku vždy jedna čarodějnice, která bude mít pro děti připravenu i ochutnávku čarovného lektvaru.

Vrcholem letošních halloweenských oslav bude Strašidelná stezka aneb bojí se i dospělí. Už teď se na vás těší 25 strašidel:) Velké strašení vypukne přesně v 18.00 hod., na strašidla narazíte v celé horní části areálu.

Neděle 30.10.

V 10.00 v zámku Lešná začne první „netopýří“ prohlídka, tu poslední nabídne zoo v 15.00 hod. Ve 13.00, 13.15 a 13.30 tu opět budou čarodějnice s komentovanou prohlídkou pro děti. Vyráží se od tropické haly, i tentokrát děti ochutnají také čarovný lektvar.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x