Happy Birthday, kámo, jedeme na Spartu

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Už se jim trošku stýská po ligových bojích. Reprezentační přestávka stvrzená postupem na EURO 2024 do Německa ale měla svůj osobitý "Belmondo" náboj, ne že ne. Teď ovšem fotbalisté FC Zlín soustředí síly i myšlenky na zbývající čtyři letošní zápasy elitní soutěže. Poslední dobou se dařilo, ale los závěru kalendářního roku je tedy náročný... Po Spartě hraje na zlínské Letné Slavia, pak se jede do Liberce a týden před Ježíškem dorazí Hradec Králové.

Celý týden stejně, jako předešlý, je čas na kvalitní přípravu. Bude potřeba. První zápas po repre pauze hrají ševci na Letné. Ovšem na té pražské. A lídr tabulky, obhájce titulu, bude velikým favoritem.

„Jasně, o tom není sporu, ovšem byl ideální čas se dobře připravit a tudíž v neděli překvapit,“ ladí optimistickou strunu zkušený Vukadin Vukadinovič, který si po úspěšné sezóně v roce 2017 okusil tvrdý sparťanský chlebík, když tam přestoupil.

„Měl jsem i jiné nabídky, byly velmi zajímavé z Polska, konkrétně z Lechu Poznaň a Legie Varšava. Já tehdy ale trochu zaváhal, šlo o to, že jsem slyšel o enormní tvrdosti tamní Extraklasy,“ vybavuje si po letech srbský útočník. Mimochodem už i majitel českého občanství.

Poslední červencový zápas se Spartou na domácím hřišti asi hned tak nevymizí z paměti Martinu Cedidlovi. Jeho hodně nešťastná, nezaviněná ruka nahrála favoritovi k vítězství jediným gólem z penalty.

„Bylo to dost přísné, ale s tím se už nedá dělat vůbec nic, teď myslíme dopředu. Myslím, že jsme poslední dobou na dobré cestě, s novým trenérem se zlepšila nálada i atmosféra, taky výsledky. Tak jako v předešlých zápasech musíme hrát navýsost zodpovědně, Sparta umí trestat chyby, tak se jich prostě musíme vyvarovat,“ nastiňuje ve středu narozeninově právě 22letý důrazný fotbalista.

„Tak kámo, všechno nejlepší, nebylo by špatné to oslavit nějakým bodovým ziskem v Praze,“ blahopřeje o téměř jedenáct let mladšímu spoluhráči Vukadin Vukadinovič.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x