Hasiče opět zaměstnávaly nehody

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Profesionální i dobrovolné hasiče ve Zlínském kraji včera odpoledne opět zaměstnaly dopravní nehody. Jako první zasahovali hasiči ve Starých Hutích na Uherskohradišťsku, kde havaroval motorkář.

Mezi Zahnašovicemi a Míškovicemi zasahovali profesionální hasiči z Kroměříže, kde se střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, která skončila v péči záchranářů. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterií. Nakonec pomohli s odklizením vozidel a naložením na odtahový vůz.

Ani krajskému městu se nevyhnula dopravní nehoda. Ta se stala na křižovatce nedaleko profesionálních hasičů ze stanice Zlín, kteří to tak neměli daleko a u nehody byli během pár minut. Ke střetu dvou osobních vozidel došlo na ulici Štefánikova. Po střetu unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem. Hasiči v místě nehody usměrňovali dopravu. Po ukončení šetření Policií ČR hasiči pomohli s naložením nepojízdného auta na odtahový vůz.

Další nehoda se opět stala na Uherskohradišťsku, kde u Babic sjelo osobní auto do příkopy. Jako první na místo přijeli hasiči ze stanice Uherské Hradiště. Vozidlo zajistili proti pádu a na místo si přivolali vyprošťovací automobil ze stanice Otrokovice, pomocí něho vozidlo vytáhli zpět na cestu.

I následující nehoda byla na Uherskohradišťsku. Tentokrát u Ostrožské Nové Vsi se střetlo vozidlo s cyklistou. Při nehodě byl zraněn cyklista, kterému hasiči poskytli předlékařskou první pomoc a poté jej předali do péče přivolaným záchranářům.

Pár minut před osmou hodinou večerní však nehody pokračovaly dál, tentokrát na Kroměřížsku. Zde se u Třebětic střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě byly zraněny tři osoby, které skončily v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Nakonec uklidili vozovku od střetů a úlomků z aut.

Uherskohradišťští hasiči byli vysláni i k poslední nehodě. Tentokrát se bouralo u Starého Města směrem k Jalubí. Řidič zde se svým autem skončil na střeše.

Všechny nehody jsou v šetření Policie ČR.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x