Hasiči od večera bojují s rozsáhlým požárem u Lukovečku. Na místě se vystřídalo už 38 hasičských jednotek

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO – Od pondělního večera zasahují hasiči u rozsáhlého požáru lesa v katastrálním území obce Lukoveček. Na místě se vystřídalo už 38 jednotek hasičů a s hašením požáru pomáhal i vrtulník s bambi vakem.

Několikahodinový zásah mají za sebou, ale stále i před sebou hasiči na Zlínsku, kteří bojují s rozsáhlým požárem lesního porostu mezi obcemi Lukoveček a Přílepy.

Hasiči po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že plameny zasáhly rozlohu okolo 200 x 200 metrů v těžko dostupném lesním terénu a rychle se šíří dál. Velitel zásahu vyhlásil třetí stupeň požárního poplachu a na místo si postupně povolal 33 jednotek hasičů a bezmála 40 cisteren a dopravních automobilů,“ uvedla v pondělí večer tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Velitel zásahu si vyžádal na pomoc také policejní vrtulník s bambi vakem z Brna, který až do setmění pomáhal zasahujícím hasičům s likvidací požáru.

Největší komplikací při boji s plameny je nedostupnost hasební vody. Tu hasiči nejprve čerpali z blízkého rybníku a vozili k místu plnění bambi vaku. Následně vodu vozili kyvadlově z nedalekého Holešova.

Po desáté hodině večerní upřesnil velitel zásahu plochu požářiště na 300 x 300 metrů. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje příčinu vzniku požáru a výši škody,“ pokračovala Javoříková.

Od pondělního rána je na místě 8 jednotek hasičů, kteří vyhledávají skrytá ohniska, jež dohašují.

Lze předpokládat, že tyto práce potrvají celé dopoledne. Snad nám pomůže déšť,“ uzavřela Lucie Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x