Hasiči museli zasahovat u vážné nehody u Starého Hrozenkova

foto: HZS Zlínského kraje
STARÝ HROZENKOV – Včerejší srážka dvou osobních automobilů na Uherskohradišťsku si vyžádala lehké, ale i těžké zranění. Silnice I/50 od motorestu Rasová směrem na Starý Hrozenkov navíc musela být obousměrně uzavřena.

Po šesté hodině ranní vyjely čtyři jednotky hasičů k dopravní nehodě, kdy se střetlo osobní a nákladní vozidlo. Na vině byla namrzlá silnice v kopci před Starým Hrozenkovem. Postupně se na místo sjeli hasiči z Uherského Brodu, Uherského Hradiště, Zlína a jednotka právě ze Starého Hrozenkova.

Po příjezdu hasiči zjistili, že v osobním automobilu je zaklíněný řidič, který se po nárazu nemohl dostat ven. Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení muže vytáhli z vraku vozidla a předali do péče posádky zdravotnické záchranné služby. Jeho spolujezdkyně utrpěla lehčí zranění a taktéž skončila v péči záchranářů. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění Odlétající střepy a části havarovaných aut navíc poškodily třetí vozidlo, které jelo za nimi.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Nákladní auto zajistili proti nechtěnému pohybu a zasypali uniklé provozní kapaliny. Nakonec provedli závěrečný úklid vozovky a postupně se začali vracet zpět na své stanice.

Příčina a okolnosti nehody jsou v šetření Policie České republiky

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x