Hasiči varují před sněhem a náledím. Zvyšuje se počet dopravních nehod

foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Vzhledem k zimnímu počasí, které dorazilo do Zlínského kraje v pátek, začal růst taky počet dopravních nehod. Hasiči včera odpoledne například vyjížděli během jediné hodiny ke třem nehodám. Apelují tak na řidiče, aby v tomto počasí jezdili co nejopatrněji.

Hasiči včera odpoledne vyjížděli ke třem dopravním nehodám. Všechny se přitom vlezly do časového úseku jediné hodiny. I když žádná z nich nebyla smrtelná, hasiči vyzývají řidiče, aby si v těchto dnech dávali na silnicích pozor.

V prvním případě šlo o těžkou havárii u Ostrožské Nové Vsi. Srazila se tady dvě osobní auta, přičemž v jednom z vraků zůstal zaklíněný cestující. Na místo vyjely dvě cisterny z Uherského Hradiště vybavené zařízením k vyproštění osob. Cestujícího se tak podařilo dostat z auta ven a okamžitě putoval do nemocnice.

Půl hodiny po nehodě u Ostrožské Nové Vsi se podobný případ stal ve Vsetíně, v místní části Rokytnice. I tady se srazila dvě auta a bylo potřeba z vraku vyprostit zaklíněnou osobu. Na místo nehody tak okamžitě vyrazila profesionální jednotka hasičů ze Vsetína, která cestujícího z nabouraného auta vysvobodila pomocí hydraulického zařízení. A i tentokrát putoval přímo do péče záchranářů.

A za další necelou půlhodinu vyjížděla k dopravní nehodě i profesionální jednotka z Valašského Meziříčí spolu s dobrovolnými hasiči z Kelče. Právě v okolí Kelče mělo dojít k další autonehodě, a i u ní měla figurovat osoba zaklíněná v autě, které skončilo na střeše mimo silnici. Když ale hasiči přijeli na místo, zjistili, že řidič je z havarovaného vozu venku a je nezraněný.

Právě s ohledem na všechny zmíněné nehody apelují hasiči na řidiče, aby byli v těchto dnech na silnicích obezřetní. „Jezděte opatrně!“ vyzývá je na sociálních sítích HZS Zlínského kraje. Dá se totiž předpokládat, že sníh a náledí bude na mnoha místech kraje komplikovat dopravu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x