Hasiči vyjížděli k požáru kůlny. Oheň poškodil i zateplení blízké chaty

foto: HZS Zlínského kraje

Čtyři jednotky hasičů vyjely k požáru kůlny v Koryčanech na Kroměřížsku. K místu je navigoval silný kouř, který z hořícího objektu vstoupal několik desítek metrů vysoko.

Po příjezdu hasiči zasahovali v dýchací technice a k hašení bylo nutné použít čtyři útočné proudy. Problémem byla ale poblíž stojící chata, kterou plameny ohrožovaly. Podle výpovědi hasičů se navíc požár kvůli silnému větru rychle šířil a zasáhl také několik blízkých stromů.

Na místo se následně dostavila také Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Ten od majitelů pozemku zjistil, že spalovali hořlavý odpad. Když začal foukat silný vítr, rozhodli se ohniště zalít vodou a potom odešli od chaty. Asi za hodinu si při pohledu z okna svého domu všimli silného kouře a uvědomili si, že hoří kůlna poblíž chaty.

Požár zničil nejen zmíněnou chatu, ve které majitelé uskladňovali dřevo na topení, ale poškodil také zateplení chaty. Škoda se tak vyšplhala na částku 50 tisíc korun. Uchráněné hodnoty potom mají cenu téměř 1 milionu. Nutno také dodat, že ke zranění osob nedošlo.

--> --> --> --> -->