Hasiči vyprošťovali chlapce z výtahu. Strčil ruku, kam neměl

foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍN – V neděli v podvečerních hodinách vyjížděla profesionální jednotka ze stanice Zlín k chlapci, který se zaseknul ve starém výtahu. Ukázalo se, že strkal ruku, kam neměl.

Do bytového domu v místní části Kúty ve Zlíně musela vyjet profesionální jednotka hasičů. Ve výtahu starého typu se totiž zasekl mladý chlapec a jeho stav byl kritický.

Po svém příjezdu jednotka zjistila, že ve výtahu jeli dva chlapci. Jeden z nich během jízdy z neznámého důvodu strčil ruku mezi podlahu výtahu a konstrukci výtahové šachty. Ta se mu tam ale zasekla a než se podařilo výtah zastavit, projel celé jedno patro.

Před samotným vyproštěním bylo nutné chlapce stabilizovat. Teprve potom mohli hasiči použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Zraněného chlapce si následně převzala do péče Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje. Kvůli vážnému stavu zraněného si lékař musel na místo přivolat vrtulník, který chlapce převezl do nemocnice.

Hasiči na místě zůstali do doby, než se na místo dostavila pohotovostní služba opravy výtahů. Při vyprošťování byl totiž výtah poškozen a z bezpečnostních důvodů bylo nutné jej vyřadit z provozu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x