Hasiči zachránili ze zakouřeného bytu dva lidi

Hasiči zachránili ze zakouřeného bytu dva lidi. Foto: HZS ZK
ZLÍN - V sobotu 24. dubna minutu před desátou hodinou večerní přijali hasiči informaci o požáru bytu ve Zlíně v ulici 2. května.

V telefonátu oznamovatel nevyloučil možnost, že se uvnitř bytu nachází lidé. K události okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Zlín s cisternami a výškovou technikou, velící důstojník směny ze Zlína a posilové jednotky ze Zlína a Fryštáku.

Požár vznikl při vaření na plotně a naštěstí se dál nerozšířil. Díky rychlému zásahu tak byly obě osoby včas zachráněny a vše se obešlo bez zranění. Zakouřený byt byl přirozeně odvětrán, a po předání místa události se jednotky vrátily na své základny,“ uvedl vrchní komisař a koordinátor HZS Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Po příjezdu na místo události museli hasiči násilně vstoupit do bytu pomocí hydraulického klínu a zároveň rozvinuli útočné vedení až do osmého patra. Při průzkumu objevili v zakouřeném bytě dospělého člověka s dítětem. Oba z domu vyvedli ven a předali přivolané posádce zdravotnické záchranné služby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x