Hasiči ze stanice Otrokovice dostali nový defibrilátor

Otrokovičtí hasiči převzali z rukou starostky nový defibrilátor. Foto: HSZK
OTROKOVICE - Otrokovičtí hasiči převzali z rukou starostky města Otrokovice Hany Večerkové nový automatizovaný externí defibrilátor. Novou pomůcku, která stála více než 62 tisíc korun, místním hasičům zakoupilo město ze svého rozpočtu.

Nové vybavení místním hasičům zakoupilo ze svého rozpočtu město Otrokovice. Dar v hodnotě přesahující 62 tisíc korun převzal velitel stanice. Ta zajišťuje nepřetržitou 24 hodinovou pohotovost 7 dní v týdnu.

„Zakoupením přístroje zvyšujeme kvalitu pomoci při záchraně zdraví a životů nejen otrokovickým občanům, ale i obyvatelům okolních obcí, které spadají pod hasební obvod stanice Otrokovice. Rovněž ostatní města z blízkého okolí jdou tímto směrem a jsem rád, že ani Otrokovice nezůstávají pozadu a naše jednotka má díky městu k dispozici tohoto neocenitelného pomocníka,“ sdělil David Kotouč, velitel stanice.

Kardiopulmonální resuscitace je metoda, jejímž cílem je oddálení klinické smrti a zamezení nevratného poškození životně důležitých orgánů. Jedná se o nepřímou srdeční masáž a umělou plicní ventilaci, které dočasně suplují základní životní funkce, což je srdeční činnost a dýchání. Při poskytování první pomoci před příjezdem zdravotnické záchranné služby je automatizovaný externí defibrilátor neocenitelným pomocníkem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x