Hasičům oznámili, že hoří na zámku ve Vizovicích. Ale počkat… jak to tedy bylo?

Hasičské cvičení na vizovickém zámku. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO - Na Mikuláše, tedy v úterý 6. prosince v deset hodin dopoledne přijalo operační středisko hasičů oznámení o požáru ve sklepních prostorech státního zámku ve Vizovicích. Na místo ihned vyjeli místní dobrovolní hasiči a jednotka profesionálních hasičů ze Zlína.

Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o prověřovací cvičení. A tak dál pokračovali v simulovaném zásahu.

Námětem cvičení byla závada na elektroinstalaci s následným požárem ve sklepení zámku. Uvnitř zasaženého prostoru se nenacházela žádná osoba a všichni zaměstnanci opustili objekt ještě před příjezdem hasičů. Úkolem hasičů bylo lokalizovat požár a dále odvětrat zakouřené prostory zámku. Po závěrečném průzkumu zasaženého objektu vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru a cvičení bylo ukončeno.

Cílem cvičení bylo seznámit se s prostory tohoto rozsáhlého objektu, prověřit reálné dojezdové časy jednotek a procvičit taktické postupy a činnosti, vedoucí k ochraně památky kulturního dědictví.

Simulovaný zásah si mimo jiné vyzkoušeli v prostorách stanice i profesionální hasiči v Holešově. Cílem bylo prověřit připravenost a akceschopnost jednotky při zásahu u výskytu vysoce nakažlivé nemoci.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x