Havárie domíchávače do řeky Olšavy se obešla bez zranění

Foto: HZS ZK
UHERSKÝ BROD - Hned několik jednotek profesionálních hasičů zasahovalo od 13:52 hodin v Uherském Brodě u dopravní nehody domíchávače, který se převrátil do řeky Olšavy.

K události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Uherský Brod, Uherské Hradiště, Zlín a Otrokovice. Na místo se dostavil také velící důstojník směny. 

Při havárii došlo k úniku provozních náplní, které hasiči zachytili pomocí speciálních sorpčních látek a norných stěn. Ke zranění řidiče naštěstí nedošlo. Dostupná technika bohužel nestačila na vyproštění nákladního vozu z koryta řeky a proto si speciální těžkou techniku po několika hodinách zásahu zajistil jeho majitel z jiného kraje. V 17:28 hodin mu proto bylo místo havárie předáno a jednotky se na pokyn velitele zásahu vrátily zpět na své základny. Na hladině zůstávají natažené norné stěny, a v případě jakéhokoliv ohrožení vodního toku budou hasiči na místo znovu povoláni.

Vyproštění stroje bude probíhat za účasti HZS kraje s největší pravděpodobností v pátek, po příjezdu zmíněné speciální techniky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x