Házenkářky Hodonína porazily Zlín

FOTO: Házená Hodonín – Zlín, Autor: TVS
HODONÍN - Hodonínské házenkářky po návratu do společné česko-slovenské soutěže čekaly na první vítězství i první body. Odrazit se chtěly domácím zápasem se Zlínem. O motivaci měly postaráno, neboť s moravským rivalem prohrály minulý týden ve čtvrtfinále Českého poháru.

Na derby do hodonínské sportovní haly TEZA přišly téměř čtyři stovky diváků. Fanoušci byli zvědaví i na novou posilu v dresu Hodonína. Na pozici spojky nastoupila Natálie Svobodová. Odchovankyně Ivančic v kariéře prošla Slavií Praha a rakouským Eggenburgem, po roční pauze a návratu do Česka nastupuje za Bohunice a hostuje právě v Hodoníně.

„Já jsem chtěla hrát Whilku, ale myslela jsem si, že si zahraji prvně první ligu, pak přišla nabídka z Hodonína, že jim chyběla levačka, tak jsem začala uvažovat. Pan trenér za mnou dojel do Ivančic, tak jsme se domluvili,“ prozradila házenkářka Natálie Svobodová za HK Hodonín

Oba týmy se před pár dny střetly ve Zlíně, mistrovský zápas byl ale jiný než pohár. Hodonín se na soupeře perfektně nachystal a eliminoval jeho hlavní zbraně. Skvěle hrál v obraně, v brance kralovala výborná Zichová. 

„Hodonín byl lepší ve všem. My jsme se nedokázaly vyburcovat. Chtěla bych pochválit hodonínskou brankářku. Přišlo mi, že nás absolutně měla načtenou oproti středě. A ta jejich bojovnost. To nám chybělo,“ uvedla házenkářka HC Zlín Pavla Poznarová. 

Slovácký celek si v prvním poločase vypracoval menší náskok, který ale Zlín do přestávky umazal. Druhá půle však vyzněla jasně pro domácí Hodonín, který díky brankám Víchové, Drexlerové, Kalinové a Krejčíková odskočil až na rozdíl sedmi branek. 

„Velká radost, velký kámen ze srdce nám spadl, protože na tenhleten zápas jsme se těšili. Tak trošku i vsázeli, protože ten los na začátku kromě Plzně venku byl velmi těžký, takže jsme rádi, že to dobře dopadlo, „řekl trenér HK Hodonín Jiří Havlát.

Hodonínské házenkářky tak v derby se Zlínem ukončily dlouhé čekání na první letošní úspěch, po výhře 21:16 získaly první body do tabulky a dotáhly se na předposlední Porubu. Zlín je v dvanáctičlenné MOL Lize až desátý. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x