Házenkářky Zlína v prvním utkání play-out přehrály Hodonín a mají jistou záchranu

Házenkářky Zlína (žluté dresy) si o víkendu s přehledem poradily s Hodonínem. Foto: Jaroslav Pavlík
ZLÍN – Vyhrály a mají definitivně klid. Zlínské házenkářky skvěle zvládly úvodní utkání play-out, když v úvodním kole čtyřčlenné skupiny splnily roli favorita a doma rozdílem třídy porazily nováčka z Hodonína 28:17 a zajistily si záchranu ve společné česko-slovenské MOL lize i pro příští ročník.

Začátek byl trošku upracovaný, bylo tam hodně neproměněných šancí, které jsme si ze zabezpečené obrany dokázaly nachystat. Navíc jsme se zbytečně rychle zbavovaly míče nepřesnými přihrávkami a dalšími technickými chybami. Postupně se hra uklidnila a měly jsme ji pod kontrolou. V dalších zápasech si můžeme hru naplno užívat,“ uvedl spokojená trenérka Zlína Hana Kolářová.


Zlíňanky utkání zvládly i přesto, že se v úvodní čtvrt hodině střelecky trápily. Hostující tým parádními zákroky držela brankářka Zichová. Hlavně díky ní byl stav nerozhodný 6:6.

Favorit se utrhl až v závěru první půle. Na spojce se chytla Ševčíková, přesně zakončovala i Sekulová. O další branky se podělily pivotky Kříčková se Zemanovičovou. Dařilo se i Daňkové.
Zatímco první poločas byl poměrně vyrovnaný, druhá půle byla zcela v režii Zlína, který pokračoval v kvalitní souhře obrany a náporu z rychlých útoků, v nichž se prosazovaly Sedláčková se Štipčákovou. Klid domácím hráčkám dodaly i zákroky brankářky Vašulkové.

Domácím tým se vypořádal i s absencemi Vařechové, Nygrýnové a Polomíkové. Premiéru v MOL lize si na hřišti v závěru utkání užila i pivotka Klinkovská.

Házenkářky Zlína díky přesvědčivé výhře mají v minitabulce už sedmnáct bodů. Druhý je Písek, třetí Plzeň a poslední Hodonín.

Handball PSG Zlín – HK Hodonín 28:17 (15:10)

Zlín: I. Blažková, J. Vašulková, Ž. Stojarová – K. Ševčíková 5, M. Sekulová 4, K. Sedláčková 4, M. Daňková 4/2, L. Holíncová 3, V. Štipčáková 3, M. Kříčková 2, B. Zemanovičová 2, N. Herbočková 1, M. Kolářová, E. Minárčiková, J. Hvozdenská, J. Klinkovská
Sedmičky: 3/2 – 2/2, vyloučení: 4 – 0, rozhodčí: P. Halada, J. Kosmák

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x