Házenkářky Zlína zvládly záchranářský souboj v Hodoníně, mají klid

Házenkářky Zlína zvítězily v Hodoníně o čtyři branky. Foto: HK Hodonín
HODONÍN – Házenkářky Zlína udělaly zásadní krok k udržení v nejvyšší ženské soutěži. Svěřenkyně trenéra Ivo Vávry oplatily Hodonínu domácí podzimní porážku o čtyři branky, když v dohrávce 16. kola MOL Ligy zvítězily 25:21 a odskočily soupeři na rozdíl šesti bodů, navíc mají k dobru dva duely.

Hostům se po triumfu pořádně ulevilo. „My jsme na začátku nějakého boje, změny týmu i herní filozofie. Občas tam jsou výpadky, třeba jako ve Stupavě. I proto si nesmírně vážím, že to holky nevzdaly, byť syndrom Hodonína v sobě mají,“ říká zlínský trenér Ivo Vávra.

Ze soupeře měl respekt, byt při pohledu na tabulku z Hodonína žádný strach nejde, Jihomoravanky se umí vytáhnout, potrápit favority.

Vloni jsme tady s Porubou vyhráli o patnáct branek, přesto jsem věděl, že nás čeká těžký zápas, který byl spíše o hlavě než o kvalitě hry. Věděli jsme, že soupeř potrápil Písek, Plzeň, jak tady zahrál s Michalovcemi první poločas. I teď mu musíme poděkovat za pěkné utkání. Věřím, že nám výhra dodá obrovské sebevědomí, body z hodonínské palubovky doceníme až později,“ je přesvědčený.

Vávra nebral páteční souboj extrémně vážně, prohrát ale rozhodně nechtěl. „Nám nejde o to, aby nás nepředběhl Hodonín, ale chceme hrát pohlednou házenou a být v klidu, abychom měli prostor a čas pracovat na družstvu pro příští sezonu,“ vysvětluje hostující kouč.

MOL Liga žen, dohrávka 16. kola –
HK Hodonín – Handball PSG Zlín 21:25 (8:12)

Nejvíce branek: Smějová 8/5, Cygan 4/1, Nováková 3 – Fleková 5/4, Daňková 4, M. Sekulová, L. Sekulová a Polomíková po 3. Rozhodčí: Kavulič, Pavlát. Vyloučení: 4/4. Sedmimetrové hody: 8/6 – 5/4. Diváci: 210.
Hodonín: Zichová, Rehušová – Jastrábová, Víchová 2, Drexlerová, Smějová 8/5, Cygan 4/1, Jadamíková, Pospíšilová, B. Krejčíková 2, Višňovská 2, Nováková 3, Dermeková, L. Krejčíková, Malecka. Trenér: Kořínek.
Zlín: Blažková, Rafajová, K. Stojarová – Herbočková 1, Daňková 4, Fleková 5/4, Štipčáková 1, M. Sekulová 3, Gärtnerová 1, Kolářová 2, L. Sekulová 3, Polomíková 3, Sedláčková 1, Kříčková 1, Holincová. Trenér: Vávra. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x