Hejtman Holiš po první dávce: v očkovacím centru máme dokonalé profíky

ZLÍN - Patří do zatím nejmladší skupiny lidí, kteří se mohou nechat očkovat. Hejtmanovi Zlínského kraje Radimu Holišovi je teprve 45. Využil první příležitosti a ve středu v podvečer dostal první dávku vakcíny proti covidu.

Tak pane hejtmane, jaké to bylo?


Stěžejní a příjemný pocit je ten, že se mne stejně jako každého jiného ujali skuteční profesionálové. Od vstupu do registrace až po lehké píchnutí a chvíli odpočinku to jelo přesně podle mých představ. Potěšilo to.

Co říkáte doslova na vlastní kůži na prostředí PSG arény?

Myslím, že jsme vybrali skutečně dobře, to prostředí odpovídá účelu, denně tudy projde až 900 lidí, pracuje tu velmi sehraný tým.

Měl jste možnost vybrat si vakcínu?

Pokud se hlásíme do očkovacího centra, tak Zlínský kraj očkuje pouze Pfizerem. Tady není o čem debatovat, je na výběr pouze jedna vakcína.

Od pondělí se přihlásilo něco přes 3000 lidí vašeho věku, tedy pětačtyřicátníků. Mohlo by to být více, co říkáte.

Mohlo a snad bude, jde o jednu věc, menší zájem o očkování nám znepříjemní dny, týdny i měsíce příští. Neformálně vyzývám lidi, mladší i starší, pojďte se očkovat, ať můžeme normálně žít.

Třeba lidem na Slovácku, na Hané i na Valašsku v ještě větším zájmu vadí, že musí po očkování omezit alkohol, co vy na to? Loňská úroda švestek byla rekordní…

Tohle by mohl být hřebíček uhozený na hlavičku (úsměv). Ale vážně, omezení všeho druhu jsou po očkování krátkodobá, zato efekt dlouhodobý.

Jaké jste dostal doporučení od zdravotníků kromě zmíněné abstinence?

Asi jako každý, dva tři dny se vyhýbat fyzické námaze.

Jenže vy chodíte běhat v poměrně velkých dávkách.

Musel jsem slevit, místo víkendových dvakrát deset kilometrů jen poloviční porce. Dobré na tom je, že by měl zbýt čas i na ryby.

A kdypak se tu zase setkáte se zdravotníky?

Druhá dávka se pro mne chystá 26. června.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x