Hejtman vyznamenal na čtyřicet hasičů

Hejtman vyznamenal na čtyřicet hasičů. Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Oceňování hasičů připadá každoročně na svátek sv. Floriána, který se slaví 4. května. Letos však vzhledem k vývoji epidemické situace nebylo možné v tomto termínu akci uskutečnit, a proto hrdinové z řad profesionálních a dobrovolných hasičů přijali pamětní medaile z rukou hejtmana Zlínského kraje až ve středu 9. června.

Více než čtyřem desítkám dobrovolných i profesionálních hasičů poděkovali za jejich záslužnou činnost hejtman Radim Holiš, ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Vít Rušar a starosta Krajského sdružení hasičů Zlínského kraje Vlastimil Nevařil. Hasiči z jejich rukou obdrželi pamětní medaile a někteří i záslužná vyznamenání II. stupně.

Každý kraj má mít své tradiční společenské události a mezi ně určitě patří poděkování hasičům za to, že nám kryjí záda v celém území. Když je nejhůř a je potřeba něco udělat, tak si vždy vzpomeneme na hasiče. A oni musí mít svoji historii, své osobnosti a legendy. Právě dnešek je krásnou příležitostí si tyto osobnosti z řad hasičů představit a ocenit je za jejich práci a obětavost,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Ve Zlínském kraji působí téměř 500 profesionálních hasičů a dále je zde více než 22 000 dobrovolných hasičů registrovaných v 383 sborech. V tomto počtu figuruje i hasičský dorost.

Zlínský kraj hasiče za jejich záslužnou činnost oceňuje již od roku 2006. Za tu dobu bylo oceněno více než sedm stovek dobrovolných a profesionálních hasičů, a to od těch nejmladších, kteří dosahují významných úspěchů v požárním sportu, až po ty zasloužilé, kteří mají za sebou desítky let aktivní a obětavé činnosti.

Oceněné pamětními medailemi i záslužnými vyznamenáními II. stupně si u dobrovolných hasičů nominují jednotlivé okresy, u profesionálních hasičů oceněné navrhuje Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x