Hejtman Zlínského kraje navštívil rodiče prvního letošního miminka

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Hejtman Zlínského kraje Radim Holiš navštívil rodinu prvního miminka narozeného letos v kraji. Rodině Šumberově ze Zdounek na Kroměřížsku přišla na svět dcera Ela, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení kraje.

Ela se narodila v Kroměřížské nemocnici 1. ledna dvě hodiny a pět minut po půlnoci. Vážila 3360 gramů a měřila 48 centimetrů. „Tradiční návštěva prvního krajského občánka se letos nemohla uskutečnit v porodnici, jak bývá zvykem, ale uskutečnila se za dodržení hygienických nařízení před vstupem do domu, kde rodina bydlí,“ vysvětlila Mráčková s ohledem na pandemii koronaviru.

Hejtman navštívil rodinu v týdnu. „Chtěl bych vám jménem celé Rady Zlínského kraje srdečně poblahopřát k narození děťátka. Malé Ele přeji za nás všechny hodně zdraví a úsměvů obou rodičů. Až pominou všechna opatření, rádi vás společně s kolegy radními přivítáme ve Zlíně, provedeme vás po Baťově mrakodrapu a podíváme se, jak vám miminko roste,“ řekl rodičům Kristýně a Michalovi Šumberovým hejtman Holiš.

Tatínka požádal, aby byl své manželce oporou a co nejvíc jí pomáhal. „Mamince předal kytičku a finanční dar pro potřeby miminka ve výši 10 tisíc korun. Malá Elinka dostala plyšového medvěda,“ uvedla Mráčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x