Hladiny řek v Otrokovicích se vracejí do normálu

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE – Situace na řekách Moravě a Dřevnici se po několika dnech vrací opět k normálu. Druhý stupeň povodňové aktivity byl v sobotu odvolán, informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

V Otrokovicích byl ve středu 14. října vyhlášen 2. stupeň povodňové aktivity – stav pohotovosti – na řece Moravě i Dřevnici. Po celou dobu jeho trvání nepřetržitě držela pohotovost pracovní skupina povodňové komise na speciální telefonní lince. Současně po celou dobu monitorovali situaci v terénu dobrovolní hasiči z Otrokovic a Kvítkovic a také městská policie.

„Hladina vody v Dřevnici klesla ve Zlíně pod úroveň 1. stupně už ve čtvrtek, ale v Otrokovicích byla stále ovlivněna zpětným vzdutím z řeky Moravy. Také byla stále zaplavena cyklostezka podél Dřevnice v úseku pod železničním mostem. Z těchto důvodů zůstal vyhlášen stav pohotovosti na celém území města Otrokovice, tj. jak na řece Moravě, tak i na řece Dřevnici,“ uvedla Pastuszková.

V noci na sobotu 17. října klesla hladina vody na měrném profilu Kroměříž pod úroveň 2. stupně povodňové aktivity a v průběhu dne se dál snižovala. „Po celkovém vyhodnocení situace odvolala předsedkyně povodňové komise v sobotu ve 13 hodin druhý stupeň povodňové aktivity na obou řekách,“ řekla mluvčí s tím, že radnice také ukončila činnost povodňové komise. Na řece Moravě stále trvá první stupeň povodňové aktivity, tedy stav bdělosti.

„Cyklostezka podél Dřevnice je v současné době uklizena a byla opět otevřena. Lávka přes Moravu ale zůstává i nadále z bezpečnostních důvodů uzavřena,“ vzkázala veřejnosti Pastuszková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x