Hlasujte pro Bernardovou! Po třech letech je znovu nominována na světovou plaveckou cenu

Foto: abhejali.cz
ZLÍN - Česká dálková plavkyně Abhejali Bernardová je opět v nominaci na světové ocenění WOWSA Woman of the Year pro osobnosti napříč plaveckými disciplínami na otevřené vodě.

Je pro mě ctí být ve společnosti takových osobností našeho sportu,“ uvedla známá zlínská sportovkyně.

Čtyřiačtyřicetiletá Bernardová ze Sri Chinmoy Marathon Teamu se mezi patnáctku nominovaných žen z celého světa díky svému mimořádnému výkonu dostala, když letos úspěšně zvládla 1111 km dlouhý La Manche triatlon skládající se z přeplavby kanálu La Manche (34 km), 895 km na kole z Calais do Chebu a 182 km běhu z Chebu do Prahy.

Byla mimo jiné nominována za to, že uprostřed pandemie inspirovala ostatní a pokračovala v hledání svého vytrvalostního potenciálu ve vodě, na kole a při běhu.

Konkurovat jí budou například olympijská vítězka Ana Marcela Cunhaová z Brazílie nebo nová královna La Manche Chloe McCardelová, která loni dokončila 44. přeplavbu této slavné úžiny.

Do 31. ledna 2022 mohou svého favorita na webu projektu podpořit i fanoušci. Bernardová by se stala prvním Čechem, který tuto cenu vyhraje. Vyhlášení se uskuteční 7. února, slavnostní předání cen potom na podzim roku 2022.

Odkaz na hlasování najdete na jejích sociálních sítích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x