Hledá se nejkrásnější alej roku!

Foto: alejroku.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ – Už jen několik dní můžete zasílat nominace do soutěžní ankety Alej roku 2021, kterou pořádá spolek Arnika. Ze Zlínského kraje jsou zatím přihlášeny 3 z celkem 60 alejí z celé České republiky.

Nominace v soutěžní anketě Alej roku 2021 lze podávat už jen do úterý 26. října do 12 hodin. Začátkem listopadu pořádající spolek Arnika spustí celonárodní hlasování, které bude probíhat od 2. listopadu do 7. ledna 2022. Jedenáctou Alej roku i nejkrásnější stromořadí v jednotlivých krajích pak Arnika vyhlásí koncem ledna příštího roku.

Ve Zlínském kraji jsou prozatím nominovány tři aleje z celkem šedesáti přihlášených alejí z celé republiky. Jedná se konkrétně o Rytířskou cestu k hradu Buchlov, Lipové stromořadí a Alej starých jabloní. Jestliže víte o nějakém malebném stromořadí, které by v anketě rozhodně nemělo chybět, přihlaste svého favorita na webu alejroku.cz. „Času příliš nezbývá, proto s nominací aleje nemeškejte. Podělte se o klenoty naší nádherné krajiny. Třeba zvítězí právě ta vaše,” vyzývá Klára Ondrigová ze spolku Arnika.

Přihlášku může do ankety zaslat kdokoli – jednotlivci, rodiny, sdružení, firmy, školy i obce. Absolutní vítěz obdrží jako hlavní cenu let balonem. Všech 14 regionálních vítězů se může těšit na dárkové balíčky s poukazy od FotoŠkoda, knihy o památných stromech, dárky od Muzea Karla Zemana nebo vstupenky do botanických zahrad po celé České republice.

Cílem ankety je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Důležité je také upozornit na ty, kterým hrozí zánik, nebo naopak na mladé aleje, které byly vysazeny teprve nedávno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x