Hledá se nositel Ceny města Zlína, nominace končí poslední prosincový den

Alois Láznička, držitel Ceny města Zlína za rok 2022, foto: město Zlín
ZLÍN – Ještě do konce letošního roku mohou lidé posílat nominace na nositele Ceny města Zlína za rok 2023. Návrh se může týkat fyzické osoby, společnosti nebo organizace. Ocenění se následně předá 3. dubna.

Už jen do 31. prosince mohou lidé navrhovat nominanty na Cenu města Zlína za rok 2023. Významné ocenění za přínos a obohacení města si může převzít jak fyzická, tak právnická osoba.

Pokud jde o nominaci konkrétního člověka, musí být starší 30 let. Podmínkou taky je, aby v současnosti nebo minulosti žil ve Zlíně a výrazných způsobem působil ve prospěch zdejších obyvatel nebo reprezentoval krajské město doma nebo ve světě.

Pokud jde o nominaci právnické osoby, tedy nějaké organizace nebo spolku, podmínky jsou podobné. Její působení musí mít podstatný přínos pro život ve městě, a navíc je důležité, aby aspoň 3 roky před uzavřením nominací sídlila ve Zlíně.

Lidé mohou své návrhy posílat buď písemně na adresu Statutární město Zlín, Odbor kanceláře primátora, nám. Míru 12, 760 01 Zlín. Anebo prostřednictvím online formuláře, který je možné následně odeslat e-mailem, datovou schránkou nebo vytisknout a doručit osobně.

Vybraný vítěz si Cenu města Zlína převezme 3. dubna, tady ke dni narození Tomáše Bati.

Dřív ocenění získali například konstruktér, vývojový pracovník a sportovec Alois Láznička, který si cenu převzal za rok 2022. O rok dřív byla zase udělena učiteli a současnému kronikáři města Bohumilu Galáskovi a podnikateli Petru Chmelovi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x