Hledaný muž se procházel nočním Zlínem. Když jej uviděla hlídka, dal se na zběsilý útěk

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Hlídka městské policie narazila v neděli v nočních hodinách na hledaného muže z Uherskohradišťska, na kterého byl vydán příkaz k nastoupení do výkonu trestu. Jakmile mladík strážníky spatřil, dal se na zběsilý útěk.

Po sedmadvacetiletém muži z okresu Uherské Hradiště pátraly policejní hlídky od konce listopadu. Pomyslná klec spadla v neděli 5. prosince krátce před půlnocí, kdy motorizovaná hlídka městské policie kontrolovala okolí zlínského autobusového nádraží. „Přitom si strážníci všimli muže odpovídajícího popisu hledaného, který se zde nacházel ve společnosti ženy,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Když strážníky uviděl také dotyčný muž, dal se okamžitě na zběsilý útěk. Podezření policistů, že se jedná o hledaného muže, se tak potvrdilo a strážníci si mohli v praxi vyzkoušet stíhání během. Netrvalo dlouho a policisté pronásledovaného muže dopadli. „Ten k celé věci uvedl, že byl na romantické procházce s přítelkyní, ale polekal jej projíždějící policejní vůz. Proto ji na místě ponechal svému osudu a sám vzal raději do zaječích,“ řekl Pavel Janík.

Tento důvod se policistům nezdál být příliš věrohodný, a muže proto vyzvali k prokázání totožnosti, které potvrdilo, že se skutečně jedná o hledaného muže. Mladíka si vzápětí převzala k dalšímu řešení hlídka Policie České republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x