Hlídka přistihla muže při krádeži dřeva

foto: MP Zlín
ZLÍN – Městská policie nemá na starosti jen dohled nad dodržováním pořádku v centru Zlína. Hlídkuje také v části lesa v Lužkovicích. A právě tam minulý týden strážníci přistihli dva muže při krádeži dřeva.

Hlídková činnost strážníků Městské policie Zlín, kteří slouží na některém ze tří okrsků, se v mnoha ohledech odlišuje od práce jejich kolegů v centru města. Například strážníci z okrsku Kostelec-Štípa, sídlící u hlavního vstupu do zlínské ZOO, se často potýkají se složitými dopravními situacemi, ztracenými věcmi nebo zatoulanými dětmi. Na starost ale mají také místí části Kostelec a Štípu, které zahrnují také Klečůvku a Lužkovice.

V poslední době se hlídky městské policie zaměřují také na oznámení týkající se krádeží dřeva. A že jde o skutečný problém, dokazuje i událost z minulého týdne.

Strážníci zrovna prováděli kontrolu v Lužkovicích, když v tom jejich pozornost upoutala dvojice mužů. Ta se v lesním porostu pohybovala s motorovou pilou a kufr osobního automobilu měla naskládaný nařezaným dřívím.

Jeden z nich, devětačtyřicetiletý místní muž, hlídce sdělil, že jen pořezali spadený strom a na odvozu dřeva se domluvili s vlastníkem lesa. Mohlo by se zdát, že je vlastně všechno v pořádku, pokud by si ovšem strážníci informaci neověřili u zástupce vlastníka. Ten se záhy dostavil na místo a výpověď mužů popřel. Jednání dvojice tak bylo posouzeno jako přestupek proti majetku a vedle úhrady dřeva majiteli bylo vyřešeno uložení pokuty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x