Hned tři pokusy o vloupání ve Zlíně během víkendu

Foto: KŘP ZK
ZLÍN – Zlínští policisté se ve spolupráci s kriminalisty zabývají hned třemi pokusy o vloupání, ke kterým došlo o uplynulém víkendu. Z jednotlivých objektů se pravděpodobně nic neztratilo, i tak hrozí pachateli v případě jeho vypátrání až dva roky za mřížemi.

V sobotu po jednadvacáté hodině uslyšeli obyvatelé bytu v centru Zlína rány. Jeden z nich se šel podívat, co se děje, a uviděl u dveří prodejny obuvi, která se nachází ve stejném domě, cizího muže, jenž se pravděpodobně snažil dostat dovnitř.

Podezřelý muž začal utíkat, obyvatel domu se vydal za ním, ale bohužel se mu nepodařilo zloděje dohonit,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková a dodala, že policisté následně ohledali místo činu a zajistili stopy po násilném vniknutí do prodejny, odkud se ale pravděpodobně nic neztratilo.

K dalšímu pokusu o vloupání, tentokrát do vinotéky ve Zlíně, došlo v době od sobotního do nedělního večera, kdy se majitel přišel do své provozovny podívat a uviděl poškozené vstupní dveře, které se ale zloději nepodařilo otevřít.

Poslední vloupání, do kanceláře pojišťovny v centru Zlína, zjistila v neděli večer žena, která sem přišla uklízet. „Všimla si, že je otevřené okno, které nikdy otevřené nebylo, a na stole pod oknem uviděla stopy od bot a otevřené šuplíky u pracovních stolů,“ pokračovala Kozumplíková s tím, že kancelář opustili zaměstnanci v pátek odpoledne. Zda se něco z kanceláře ztratilo, zatím není jasné.

Na všech místech pracovali zlínští policisté, kriminalistický technik odebral stopy. Zda spolu tyto případy souvisí, ukáže až postupné prověřování,“ uzavřela policejní mluvčí.

Za trestný čin krádež ve stadiu pokusu hrozí pachateli nebo pachatelům v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x