Hokejisté Vsetína přehráli Přerov a v semifinále vyzvou Jihlavu

Hokejisté Vsetína slaví postup do semifinále play-off. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Jsou tam! Hokejisté Vsetína zvítězili ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play-off první ligy v Přerově 6:2, vyhráli sérii 3:1 na zápasy a postoupili popáté za sebou mezi nejlepší čtyři týmy Chance ligy.

Věděli jsme, že dnešní zápas pro nás bude klíčový. Nechtěli jsme se vracet domů, abychom dopustili stav série 2:2. Chtěli jsme být agilnější a aktivnější, což se nám povedlo. Přerov přece jen odehrál o tři utkání více. Dneska jsme měli daleko větší sílu i nastavení v hlavě, že chceme zápas urvat. Měli jsme aktivitu po celý jeho průběh a naše vítězství je podle mě zasloužené,“ míní vsetínský trenér Luboš Rob.

I série pro nás dopadla, jak jsme si představovali. Povolili jsme Přerovu jeden zápas. Zubři bojovali statečně, ale my jsme byli o něco lepší. Vítězství si vážíme. Přerov bojoval, ale my jsme sérii zvládli lépe a zaslouženě jsme ji vyhráli,“ dodal Rob.

Poražený finalista druhé nejvyšší soutěže z minulých dvou sezon Vsetín po dvou domácích výhrách ve středu neproměnil první mečbol, ale ve čtvrtek na porážku 1:2 zareagoval a je v semifinále popáté za sebou.

Valaši otevřeli skóre v čase 14:23 brankou obránce Robina Staňka, ve 24. minutě zvýšil v přesilové hře Miroslav Holec a v polovině utkání upravil Ondřej Machala už na 3:0. V 35. minutě sice snížil Daniel Ministr, v závěrečné třetině však Machala, Vít Jonák a v oslabení Holec zvýšili náskok Valachů na 6:1.

V semifinále na Valachy čeká Dukla Jihlava, která ve čtvrtfinále překvapivě porazila vítěze základní části z Ostravy 3:1 na zápasy. První semifinálový duel je na programu v úterý 19. března na ledě Vsetína.

Čtvrtfinále play-off první hokejové ligy – 4. zápasy:
Přerov – Vsetín 2:6 (0:1, 1:2, 1:3)

Branky: 35. Ministr, 58. Pechanec – 24. a 54. Holec, 31. a 51. Machala, 15. Staněk, 53. Jonák. Rozhodčí: Zavřel, Barek – Otáhal, Bezděk. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2267. Konečný stav série: 1:3.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x