Hokejisté Zlína odstartovali suchou přípravu. Chybí Claireaux a Bukač

Hokejisté Zlína v pondělí začali s tréninkem na novou sezonu. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Pod vedením staronového hlavního kouče Rostislava Vlacha odstartovali přípravu na novou sezonu hokejisté Zlína, kteří první tréninkovou jednotku absolvovali na fotbalovém hřišti v Mladcové.

Na úvodním tréninku se hlásilo 23 hráčů včetně téměř všech posil. Chyběli jen Valentin Claireaux, který se připravuje s reprezentací Francie na mistrovství světa ve Finsku, obránce Daniel Bukač si zase plní studijní povinnosti. Další kvarteto hráčů se po náročné sezoně připojí později.

Například čerstvý šampion extraligy Mikuláš Zbořil z Třince ještě před pár dny hrál finále play-off, mistrovský titul ani nestihl pořádně oslavit a už se hlásil ve zlínské kabině. „Také Jirka Ondráček, Denis Kindl a Daniel Gazda skončili sezonu teprve před pár dny a dostali zhruba deset dní zaslouženého volna, než zahájí ostrý trénink,“ vysvětlil kouč Beranů Rostislav Vlach.

Známý trenér povede Zlín společně s osvědčeným parťákem Jurajem Juríkem, druhým asistentem je teprve jednatřicetiletý bývalý zlínský obránce Oldřich Horák, trenérem brankářů byl jmenován Luboš Horčička. V práci kondičního trenéra pokračuje Libor Chytil.

Hráči se po seznámení s novým realizačním týmem přesunuli na fotbalové hřiště v Mladcové, kde proběhl ostrý start letní přípravy. „Využijeme opět osvědčené tréninkové prostory v nejbližším okolí, tradičně fotbalové hřiště v Mladcové, atletickou dráhu na Stadionu mládeže a k tomu posilovnu na PSG aréně. Chceme trénovat na dvě, případně tři skupiny. Jednak z hlediska věku, ale hlavním důvodem je omezení některých hráčů kvůli zranění. Budou mít odlišný individuální program, aby předešli nespornému riziku obnovení zranění a stoprocentně vyléčili šrámy z minulé sezony,“ uvedl na klubovém webu Vlach.

S žádným soustředěním nepočítá, letní dril se uskuteční v nepřerušovaném sledu a Berani se budou chystat výhradně v domácích podmínkách.

Suchá příprava potrvá devět týdnů až do 1. července. Poté následuje letní dovolená a Berani vyjedou ve druhé polovině července poprvé na led. Nový ročník Chance ligy začne úvodním kolem ve středu 14. září.

Pro zlínský hokej se jedná o prvoligovou sezonu v Chance lize, neboť po dvaačtyřiceti letech sestoupil z extraligy a na zeleném pažitu fotbalového hřiště na Mladcové zahájil cestu, která by měla být završena návratem do nejvyšší soutěže.

Hráčský kádr PSG Berani Zlín v letní přípravě na hokejovou sezonu 2022/23:

Brankáři: Libor Kašík, Daniel Huf, Michal Kořének, obránci: Daniel Gazda, Mikuláš Zbořil, Jiří Suhrada, Jakub Husa, Jan Bartko, Martin Novotný, Daniel Bukač, Tadeáš Talafa, Vojtěch Riedl, útočníci: Valentin Claireaux, Antonín Honejsek, Pavel Kubiš, Bedřich Köhler, Jiří Ondráček, Tomáš Pospíšil, Petr Mrázek, Darek Hejcman, Pavel Sedláček, Denis Kindl, Šimon Frömel, Lukáš Chludil a Dominik Luža.

Přišli: Jiří Ondráček (útočník, HC Motor České Budějovice/extraliga), Tomáš Pospíšil (útočník, BK Mladá Boleslav/extraliga), Mikuláš Zbořil (obránce, HC Oceláři Třinec/extraliga), Petr Mrázek (útočník, LHK Jestřábi Prostějov/Chance liga), Denis Kindl (útočník, Draci PARS Šumperk/Chance liga), Jan Bartko (obránce, Tesla Orli Znojmo/ICE Hockey League), Jakub Husa (obránce, HC RT TORAX Poruba 2011/Chance liga), Daniel Bukač (obránce HC Benátky nad Jizerou/Chance liga)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x