Hokejisté Zlína ve finále Letních hokejových her podlehli rezervě Pardubic

Hokejisté Zlína skončili na turnaji v Pardubicích druzí. Foto: Berani Zlín
ZLÍN – Berani na vítězství v Letních hokejových hrách nedosáhli. Svěřenci trenéra Miloše Říhy mladšího ve finále přípravného klání podlehli domácím Pardubicím B 2:4 a na turnaji skončili druzí.

Hokejistům Zlína utkání proti béčku Pardubic příliš nevyšlo. I když šli Moravané po přesilovkové trefě Kindla do vedení, o náskok přišli. Vyrovnání přinesl gól Žálčíka, jenž dokázal propasírovat puk až za Hufova záda.

Hned na startu druhé periody se do velké šance dostal domácí Rákos, který se prosmýkl před bránu a trefil tyčku. Výraznou roli opět sehrály přesilovky, v jedné z nich Berani podruhé udeřili. Werbikovu střelu tečoval Roman Vlach a žlutomodří šli opět do vedení.

Moravané, kteří přišli o vyloučeného kapitána Köhlera, však vedení 2:1 neudrželi. Nejprve trefil Kaut tyč, pak se ale po pěkné kombinaci prosadil Rákos a o pár minut později, v další přesilovce, tečí Kaplan.

Berani se vzepřeli k poslednímu náporu, po time-outu odvolali brankáře a vrhli se do útoku. Vyrovnat už se nakonec nepodařilo, naopak výhru pojistil do prázdné brány aktivní Kaut.

Berani tedy nakonec na Letních hokejových hrách končí druzí, prvenství pro sebe uzmulo neporažené béčko extraligových Pardubic. Výběr Miloše Říhy čeká další test před startem Chance ligy příští čtvrtek, kdy se představí v Trenčíně.

Letní hokejové hry, finále –

HC Dynamo Pardubice B – Berani Zlín 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 16. Žalčík (Bukač), 55. Rákos (Hrníčko, Herčík), 58. Kaplan (Bukač), 60. Kaut – 4. Kindl (Čáp), 29. Vlach (Werbik, Hrbas). Využití přesilovek: 2:2.

Pardubice B: Vomáčka (Honzík) – Zdráhal, Nedbal, Kaštánek, Bukač, Voženílek, Kubíček, Tvrdík, Hrníčko, Rákos, Žalčík, Kaplan, Kaut, Lichtag, Herčík, Mikyska, Rouha, Pochobradský, Zeman, Paleček

Zlín: Huf (Kořének) – Hrbas, Mikel, Čáp, Husa, Zbořil, Novotný, Riedl – Pospíšil, Kindl, Süss – Lang, Vlach, Sedláček – Novák, Werbik, Sadovikov – Huhtela, Köhler, Sadovikov

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x