Hokejový Vsetín podepsal důležité hráče! Na Lapači pokračují útočníci Bláha a Berzinš

Vedení Vsetína se na nové smlouvě dohodlo s útočníky Bláhou a Berzinšem. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Vedení hokejového Vsetína si pár dní po konci sezony chystá mužstvo na nový ročník Chance ligy. Nové smlouvy na Lapači podepsali útočníci Štěpán Bláha a Daniels Berzinš.

Štěpána jsme před sezonou brali s tím, že potřebujeme bruslivého a šikovného útočníka, který umí odvést černou práci ve čtvrté lajně a stejně tak být platnou součástí elitní pětky. Jak trenéři, tak i vedení jsme s ním byli spokojení. Proto jsme Štěpánovi nabídli smlouvu na další sezonu a jsme rádi, že jsme se během chvilky domluvili,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer VHK ROBE Vsetín Radim Tesařík.

Bláha přišel na Valašsko před uplynulou sezonou z Ústí nad Labem. Na Lapači se rychle adaptoval, v základní části vynechal jediné utkání. Trenéři jej využívali jak pro defenzivní činnost, tak do kombinace. Obojí zvládal pražský rodák na výbornou.

Všechno se seběhlo velmi rychle. Sezona plynula, připravovali jsme se na play-off. Do toho mi bylo sděleno, že by se mnou chtěl klub prodloužit spolupráci. Neváhal jsem a okamžitě nabídku přijal. Hodně se mi tady líbí, mám zde část rodiny a budoucí manželku. Jsem moc rád, že budu pokračovat na Vsetíně,“ uvedl Štěpán Bláha.

Daniels Berzinš posílil Valachy loni v létě z finského Jyväskylä, kde působil i se vsetínským odchovancem Janem Ščotkou. Stejně jako Bláha, také rodák z Rigy vynechal v základní části pouze jediné utkání.

Když Daniels dostal v průběhu sezony šanci v prvních pětkách, potvrdil nám to, co jsme o něm měli před sezonou zjištěné. Tedy že se jedná o nadstandardního hráče na první ligu. Na ledě podával výborné výkony jak směrem dozadu, tak dopředu. Je to velmi dobrý komplexní hokejista a jsme rádi, že bude na Vsetíně hrát i v příští sezoně,“ konstatoval Radim Tesařík.

Poté, co si výkony řekl o místo na centru elitní formace, ukázal naplno svůj potenciál. Nakonec v základní části nasbíral 24 kanadských bodů za 12 gólů a stejný počet asistencí. V play-off jej zabrzdilo zranění, i tak komplexní hokejista pomohl týmu v tažení do finále Chance ligy čtyřmi kanadskými body v devíti zápasech. Nyní na Valašsku prodloužil smlouvu o další rok.

Jsem moc rád, že jsem se Vsetínem prodloužil smlouvu o další rok. Když se ohlédnu za uplynulou sezonou, myslím si, že byla úspěšná. V jejím průběhu byly určité změny, přišli noví trenéři, ale se všemi problémy jsme se vyrovnali. Byli jsme blízko k tomu, abychom soutěž vyhráli. Bohužel to těsně nevyšlo, ale položili jsme opravdu silné základy pro další ročník. Jsem rád, že jsem součástí tohoto týmu. Víme, za čím si jdeme, a jsem přesvědčený, že příští rok můžeme být ještě úspěšnější,“ uvedl po podpisu nové smlouvy Daniels Berzinš.

Jednání s dalšími hráči probíhají v těchto dnech. „Jednotlivá jména budeme zveřejňovat postupně,“ dodal Tesařík s tím, že klub už v průběhu play-off prodloužil spolupráci také s Vítem Jonákem, Jiřím Říhou, Lubošem Robem a Ondřejem Smetanou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x