Hokejový Zlín posílil urostlý Švéd! Na zkoušku přichází obránce Stefan Warg

Stefan Warg. Foto: AC Sparta Praha
ZLÍN – Hokejisté Zlína přivedli další zahraniční posilu. Novou tváří na soupisce Beranů je urostlý švédský bek Stefan Warg, který absolvuje v Baťově městě dvoutýdenní zkoušku. Nastoupit by měl již v pondělním utkání s Frýdkem-Místkem.

Společně s trenéry chceme zvýšit kvalitu v obranné fázi hry. Stefan je bek, který se nebojí fyzické hry, zároveň by měl díky svým zkušenostem přinést klid do obranné fáze. Domluvili jsme se nyní na zkoušce do konce kalendářního roku, která bude prodloužena, pokud bude patřit mezi klíčové obránce s velkým přínosem pro klub,“ uvedl na adresu třiatřicetiletého Švéda generální manažer Jan Pravda.

Warg byl v roce 2008 jako 143. v pořadí draftovaný do NHL týmem Anaheim Ducks. Následně dva roky nastupoval v zámořské WHL, kde vystřídal týmy Seattle Thunderbirds a Prince Albert Raiders. Poté se vrátil zpět do Švédska, kde po působení v druhé lize nastoupil ve třech týmech nejvyšší soutěže. Odehrál zde téměř čtyři stovky utkání a v týmu Örebro HK se stal dokonce kapitánem mužstva.

V minulé sezoně odešel do finské Liigy, kde oblékal dres týmu KooKoo, posléze jej jako posilu před play-off oznámila pražská Sparta. Hned v prvním zápase ve službách Pražanů se však nešťastně zranil a v play-off tak mohl naskočit jen do čtyř utkání. Aktuální ročník pak začal v rakouském celku Vienna Capitals.

Zkušená posila dorazila do Zlína ve středu a nyní už se připravuje s týmem. „První dojmy jsou dobré, kluci v kabině jsou fajn, hezky mě přivítali,“ neskrývá spokojenost zkušený Seveřan.

Wargův přesup k Beranům se uskutečnil poměrně rychle, to ale není podle bývalého kapitána Örebra žádný problém. „Jsem rád, že do toho můžu hned naskočit. Bylo to sice rychlé, ale snadné rozhodnutí. Chci prostě hrát za tým, který má ty nejvyšší ambice,“ říká Warg s tím, že o Zlínu před svým příchodem z Vídně už něco málo věděl. „Ano, dozvěděl jsem se, že Zlín vyhrál titul v letech 2004 a 2014. Nyní bojujeme o návrat do extraligy a já jsem připraven týmu pomoci.“

V aklimatizaci může nové posile pomoct také početná finská kolonie, která se ve Zlíně v poslední době vytvořila. „Je hezké tu kluky mít. Ale už loni jsem byl ve Spartě, čeští kluci byli skvělí, takže si myslím, že ani tady to nebude žádný problém.“

A co na závěr řekl zkušený obránce o své hře? „Snažím se hrát tvrdě, fyzicky, dobře do obrany. To je styl hokeje, který mi sedí. Jsem nadšený, že se tady můžu ukázat a hrát za Berany,“ dodává Stefan Warg.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x