Holiš a Graubner jednali o akci na Velehradě i péči o Podzámeckou zahradu

Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Zlínský kraj navštívil olomoucký arcibiskup Jan Graubner. S hejtmanem Radimem Holišem jednali o organizaci letošních Dnů lidí dobré vůle na Velehradě a o spolupráci při péči o Podzámecou zahradu v Kroměříži, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kraje Soňa Ličková.

Arcibiskupa doprovázel tajemník projektu Dny lidí dobré vůle Josef Kořenek. Tradiční akce na připomínku věrozvěstů Cyrila a Metoděje se uskuteční 4. a 5. července. „Bude pro mě velkou ctí se postavit vedle pana arcibiskupa Graubnera a milerád už v tuto chvíli přislíbím záštitu a účast na této akci,“ Holiš.

Jedním z nosných témat letošní akce bude 100 let od jmenování Antonína Cyrila Stojana olomouckým arcibiskupem a 170. výročí od jeho narození. „Také bychom chtěli lidi povzbudit k tomu, aby si vážili našich dějin, a stejně jako v loňském roce bychom chtěli poděkovat všem, kteří stojí v první linii a pomáhají v boji s koronavirem,“ řekl Graubner.

K tématům jednání patřila také otázka spolupráce při péči o Podzámeckou zahradu v Kroměříži. K ní se Zlínský kraj společně s Arcibiskupstvím olomouckým a městem Kroměříž zavázal podpisem memoranda loni v červenci. Konkrétní rozsah spolupráce bude předmětem dalších jednání. „Vítám, že v tom nejsme sami a že je zde snaha vytvořit s církví a městem Kroměříž společenství, které bude o Podzámeckou zahradu pečovat. Konkrétní podpora Zlínského kraje bude předmětem dalšího jednání, a to přímo v Kroměříži, kde řešíme ještě další majetkové záležitosti,“ podotkl hejtman.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x